#
Kjetil Borch viser frem OL-sølvet. Foto: Geir Owe Fredheim

Sølvgutten Borch: – En ære å få avslutte OL med en medalje for hele laget

Skrevet av Pernille Ingebrigtsen 30. juli 2021

De siste dagene har det vært mye norske tårer på roarenaen i Tokyo, men fredag fikk rolandslaget en skikkelig opptur da Kjetil Borch sikret OL-sølv i singlesculler.

– Alle er med meg i båten, hele støtteapparatet og alle på laget. Det er en ære å få avslutte dette mesterskapet med en medalje for hele laget, forteller Kjetil Borch etter singlesculler-finalen som endte med norsk sølv.

Sølvmedaljen ble Norges eneste medalje i roing under lekene i Tokyo. Det gikk nemlig ikke helt som man hadde håpet med de to andre norske båtene. Dobbeltfireren med Olaf Tufte, Martin Helseth, Oscar Helvig og Erik Solbakken endte til slutt på en skuffende 9.-plass, mens duoen Are Strandli og Kristoffer Brun, som man trodde ville kjempe om en OL-medalje, kantret i semifinalen.

Hadde ikke mer å komme med
I singlesculler-finalen måtte Borch se seg slått av Stefanos Ntouskos fra Hellas. Til slutt havnet nordmannen en båtlengde bak grekeren – 1,21 sekunder. Kroaten Damir Martin tok bronse foran Sverri Nielsen fra Danmark.

– Jeg gikk offensivt ut, det var planen. Jeg skulle kjøre det løpet som var fysiologisk best for meg. Det er brukt mye tid og forskning på å finne ut av hvordan jeg kan ro fortest mulig fra A til B. Sverri Nielsen er et beist, han har rekordmåling på O2 i Danmark, så jeg visste at hvis jeg ikke rodde smart, så ville jeg ikke være på pallen engang, forklarer Borch.

– Grekeren var steintøff i dag. Jeg kan ikke si at jeg er skuffet. Jeg var veldig sulten på det gullet, men jeg får ikke gjort noe med de andre, bare meg selv. I dag hadde jeg ingenting mer å komme med. Jeg aner ikke hva jeg skulle dratt opp av hatten. Jeg kikket nedi, og der var det tomt, sier Borch og ler.

kjetilsølv kopi.jpgKjetil Borch ga alt i OL-finalen. Foto: Geir Owe Fredheim

Hjem til nevøen og Kaptein Sabeltann
Sølvvinneren gleder seg nå til å komme hjem til familien.

– Nå skal jeg prøve å komme meg hjem så fort som mulig. Jeg har utrolig lyst til å være sammen med familien. Jeg skal hjem til nevøen min og sette på noe Kaptein Sabeltann, og så skal vi ha det dritgøy.

Borch tok bronsemedalje i OL i Rio sammen med Olaf Tufte. I Tokyo ble det sølv. En gullsjanse gjenstår ennå i OL i Paris i 2024.

– Jeg må høre med sponsorene mine først, men motivasjonen er det i alle fall ingenting å si på, sier han om satsingen mot Paris-OL.  

Borchs rosølv er Norges andre medalje i Tokyo så langt. Kristian Blummenfelt ble olympisk mester i triatlon tidligere i OL

#
Meld deg på vårt nyhetsbrev