#
Kristoffer Brun ror båten i mål, mens Are Strandli følger i redningsbåt etter at de to havnet i vannet i OL-semifinalen. Foto: Geir Owe Fredheim

Slik endte OL-eventyret for roduoen Strandli og Brun: – Som et mareritt

Skrevet av Pernille Ingebrigtsen 28. juli 2021

Are Strandi og Kristoffer Brun lå godt an til å sikre seg en plass i OL-finalen – så kantret båten og medaljehåpet brast.

– Det er helt grusomt. Det er vanskelig å sette ord på. Vi ligger godt an, og så roter vi litt, jeg mister åren, og så skjærer den rett ned i vannet – og plutselig er vi i vannet. Det er helt uvirkelig at det skjer i en avslutningsfase av en OL-semifinale, forteller en svært skuffet Are Strandli til norsk presse.

Ved siden av han står Kristoffer Brun, som sliter med å holde tårene tilbake. Den norske roduoen så ut til å ha full kontroll i semifinalen i dobbeltsculler lettvekt og lå på en annenplass bak Tyskland før det gikk galt.

MicrosoftTeams-image (53).png
Den norske båten med Are Strandli og Kristoffer Brun kantret. Det var mye vind på rostadion i Tokyo onsdag, men roerne ville ikke skylde på forholdene. Foto: Geir Owe Fredheim

Følte det var hans skyld
– Det er som et mareritt, og jeg er bare så utrolig lei meg på vegne av Kristoffer og hele laget. Samtidig er jeg så stolt av det vi har gjort sammen i årevis, og ikke minst her i OL, og så ender det på denne måten. Det finnes ikke ord for hvor vondt det føles, sier Strandli – som tar på seg skylden for at båten kantret.

– Det er jeg som mister åren …

– Det er ikke sånn det fungerer. Vi er et lag og ror sammen, trøster Brun.

– Men til syvende og sist er det jeg som mister den. Vi hadde fortjent bedre, men toppidretten er brutal, sier Strandli.

– Absurd
Brun beskriver hendelsen som det mest absurde øyeblikket i sitt liv.

– Det er helt forferdelig at det skjer i en OL-semifinale der vi er på vei til å sikre finaleplass. Vi skulle til den finalen, det var ikke noe tvil.

Duoen har ennå ikke bestemt seg for om de ror B-finalen.  

– Vi vil helst slippe å tenke på den i noen timer til.

Det ble en tårevåt dag på rostadion i Tokyo onsdag. Tidligere på morgenen rodde Norges dobbeltfirer med Olaf Tufte, Martin Helseth, Oscar Helvig og Erik Solbakken inn til en tredjeplass i sin B-finale. Det betyr niendeplass sammenlagt. Dette var Olaf Tuftes syvende og siste OL og dermed et ekstra emosjonelt øyeblikk for ham.

Norge
Meld deg på vårt nyhetsbrev