#
Kristian Blummenfelt viser stolt frem OL-gullmedaljen. Foto: Geir Owe Fredheim

Kristian Blummenfelt sikret norsk OL-gull i triatlon

Skrevet av Pernille Ingebrigtsen 26. juli 2021

De norske triatlonherrene kom til Tokyo for å ta medalje, og Kristian Blummenfelt sørget for norsk gull. – Han er en ekstrem utøver, sier lagkameratene.

Kristian Blummenfelt rykket fra konkurrentene mot slutten av triatlonkonkurransen og sørget for at Norges første medalje i Tokyo-OL ble av gull. Norge leverte en sterk laginnsats med Gustav Iden på åttendeplass og Casper Stornes på ellevteplass. Sølvet gikk til Alex Yee fra Storbritannia, som kom i mål 11 sekunder bak Blummenfelt, mens Hayden Wilde fra New Zealand tok bronse.

– Vi hadde lagt listen høyt for oss selv og sagt at det er OL-gull som gjelder, at vi er her for å vinne, og at alt annet enn medalje hadde vært skuffende. Det er deilig å stå her med en ganske tung gullmedalje nå. Det er også en ekstrem lettelse, for det handler om å få alt til å klaffe den ene dagen, forteller OL-mesteren.

Blummenfelt skryter av teamet rundt laget.

– At vi var så godt forberedt til varmen i Tokyo, sier mye om det arbeidet teamet rundt oss har gjort. Det er rart å komme fra Bergen og være best i varmen her i Tokyo, men det har vi fått til, sier 27-åringen som på de siste 13 månedene har vært hjemme i kun 40 dager.

– Føler meg heldig
Iden og Stornes, som også leverte i Tokyo, hyllet sin lagkamerat etter konkurransen.

– Det er fantastisk å se at Kristian tar gullet. Jeg unner han det – veldig. Men det kom ikke som noen bombe, for han er unik når det kommer til det mentale og det å grave. Jeg føler meg heldig som får være lagkameraten hans, sier Stornes.

– Det at vi klarer å ta OL-gull her med Kristian i spissen, er ekstremt kult. Vi trener det samme, og vi trener sammen, men Kristian har vært i en ekstrem form det siste halvåret. Han er en ekstrem utøver, sier Iden.

Rørt idrettspresident
Idrettspresident Berit Kjøll var til stede på triatlonarenaen i Tokyo mandag, og ble rørt av Blummenfelts fantastiske prestasjon.

– Tårene bare spratt! Jeg synes det er utrolig sterkt, og jeg unner så inderlig alle som har kjempet for dette, i denne pandemien, endelig å få den medaljen i hånden. Dette betyr mye for norsk idrett og norsk toppidrett. Gleden er stor, sier Kjøll.

Sommeridrettssjef på Olympiatoppen, Marit Breivik, tror dette blir en vitamininnsprøytning for den norske troppen.

–  Dette er kjempegodt for hele troppen og en veldig stor inspirasjon. Det er ennå lenge igjen av OL og mange muligheter gjenstår, sier hun.

Blummenfelts gull er Norges første gullmedalje i sommerlekene siden London-OL i 2012. I Rio i 2016 ble det bare bronsemedaljer.

 
Norge
Meld deg på vårt nyhetsbrev