#
Cato Zahl Pedersen har stor tro på den norske Paralympics-troppen, og han har latt seg inspirere av OL. Foto: Kristin Bentdal Larsen

Paralympics-sjefen: – Stemningen er strålende!

Skrevet av Kristin Bentdal Larsen 24. august 2021

Cato Zahl Pedersen lar seg inspirere av OL-prestasjonene, og melder om god stemning i den norske leiren.

– Stemningen her er strålende! De første utøverne kom til leir 19. august, og vi begynner å bli fulltallige, sier Cato Zahl Pedersen, Chef de Mission for Paralympics.

Den norske troppen består av 15 utøvere, og det samlede målet for Paralympics-troppen er å ta åtte medaljer. Paralympics-sjefen innrømmer at det er et tøft mål.

– Det er et tøffere mål enn OL relativt sett. Vi har færre konkurranser å nå målet på, men samtidig så mener vi at vi har en kvalitet i troppen, sier Zahl Pedersen. – Det er først og fremst et arbeidsmål som vi får kalibrert gjennom konkurransedagene, og så får vi se hvordan det ser ut og hvor langt vi har kommet når det er over. Jeg håper vi når opp mot målet.

Nye, unge utøvere
I den norske troppen finner vi flere Paralympics-debutanter. Svømmeren Fredrik Solberg, bordtennisspiller Nora Korneliussen, syklist Suzanna Tangen, og friidrettsutøver og flaggbærer Ida Louise Øverland, er blant dem som er nye i Paralympics-sammenheng.

– Selv om vi har med flere nye utøvere er det noen av dem som er i en medaljeposisjon, om vi ser på VM-resultater og lignende, sier Zahl Pedersen.   

Lar seg inspirere av OL
Paralympics-sjefen sier at alt ligger til rette for at utøverne kan fokusere på seg selv og prestasjonene de skal levere.

– Alt fungerer her nede – fra service til mat og treningsfasiliteter. Vår jobb er å legge til rette for at utøverne får ut sitt beste og at lagene har det bra. Det opplever jeg at OL-delegasjonen håndterte på en veldig god måte, og det inspirer meg til at vi skal gjøre det samme, sier Zahl Pedersen.

I tillegg har han latt seg inspirere av de norske prestasjonene under OL.

– Det er masse inspirasjon å hente fra OL og den norske troppen. Vi jobber jo tett og sitter i samme båt, som en av få organisasjoner, sier han. – Det har vært inspirerende å oppleve idrettsprestasjonene og ta det innover seg, og det håper jeg utøverne gjør også, avslutter Paralympics-sjefen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev