#
Nora i aksjon under kvalifiseringsturneringen i Lasko (foto: Manca Meglič Photography)

Nora servet seg til Paralympics

Skrevet av Kristin Bentdal Larsen 17. august 2021

Da bordtennisspilleren Nora Korneliussen vant kvalifiseringsturneringen i Lasko, gikk det litt tid før hun skjønte at hun skulle til Tokyo.

– Det tok litt tid før jeg skjønte at jeg hadde vunnet. Da ble jeg først sjokkert og veldig overrasket, og så ble jeg bare utrolig glad, sier Nora Korneliussen.

Den viktige turneringen
Før Nora reiste til Slovenia visste hun at det ville bli en annerledes, og ikke minst viktig, turnering. Både på grunn av den pågående Covid-pandemien, men også fordi det var her hun kunne sikre seg billetten til Tokyo.

– Tokyo har vært det store målet som jeg har jobbet mot allerede før jeg ble med landslaget i 2015, sier hun. – Det var litt mer spenning og nerver knyttet til kvalifiseringsturneringen fordi det er kun den ene plassen i hver klasse som har noe å si.

Korneliussen la derfor ned ekstra mye arbeid i forkant av turneringen. Hun analyserte motstanderne, pratet mye med treneren og la gode planer i forkant. Og det fungerte.

– Jeg nådde det store målet mitt! jubler hun.

Et sterkt landslag
Det gror godt i parabordtennismiljøet, og den norske troppen til Tokyo består av intet mindre enn tre spillere. I tillegg til Nora, reiser både Aida Husic Dahlen og Tommy Urhaug til den japanske hovedstaden.

– Det er veldig kult å være en del av landslaget. Det er et veldig godt treningsmiljø, og vi heier hverandre frem hele tiden, sier Nora. – Det å være en del av et lag er med på å heve de individuelle prestasjonene.

Både lagfølelsen og de individuelle ferdighetene kan komme til nytte i Tokyo. Der skal Nora konkurrere både individuelt og på lag sammen med Aida Husic Dahlen.

– I singel er målet å presse de jeg møter så mye som mulig. Jeg skal gjøre det vanskelig for dem, og forsøke å gjenta det gode spillet fra Slovenia. Når det kommer til ambisjonene for laget med Aida, så har jeg tro på at det kan gå bra. Vi skal i alle fall utfordre de andre lagene, sier Korneliussen.

En annerledes oppladning
På grunn av Covid-pandemien har det blitt lite reising og konkurrering for Nora. I tillegg har de hun matcher best med på trening ikke fått lov til å trene under pandemien, slik at hun ikke har fått testet ut de nye tingene de har trent på. Likevel så mener hun at det har vært et veldig bra år.

– Korona har vært bra for meg. Jeg har kunnet fokusere på å forbedre teknikken og spilleplanene, som jeg tidligere ikke har hatt så mye tid til å tenke på. I løpet av det siste halvannet året har de store endringene i spillet mitt kommet, sier hun.

Nora tar med seg alle endringene og alt hun har lært det siste året inn i Paralympics i Tokyo, og selv om hun ikke helt vet hva hun kan forvente seg, er hun tydelig på hva dette betyr for henne:

– Det er et veldig stort arrangement, og det er sykt kult. Jeg føler meg utrolig heldig!

Meld deg på vårt nyhetsbrev