#
Fredrik Solberg viser muskler i forkant av Tokyo-lekene (foto: Kristin Bentdal Larsen)

Fredrik er klar for Tokyo: – Jeg har gledet meg til dette lenge nå

Skrevet av Kristin Bentdal Larsen 19. august 2021

Allerede i det første uttaket til Tokyo-lekene ble det klart at Fredrik Solberg hadde sikret seg en billett til årets Paralympics.

– Det blir veldig spennende å delta i Paralympics. Jeg har gledet meg til dette lenge nå, sier Fredrik Solberg.

Selv om han deltar i sitt første Paralympics, er det ikke mye nerver å spore hos 20-åringen.

– Det blir som en hvilken som helst annen konkurranse. Det er samme basseng, samme vann, og samme temperatur. Omgivelsene er selvfølgelig litt annerledes, men jeg skal ikke la det påvirke prestasjonen min, sier han.

Gode forberedelser
Inn mot Tokyo-lekene tar Solberg med seg blant annet gull fra europeisk ungdoms-OL, to sølv fra nordisk mesterskap, mange norske rekorder og NM-medaljer, samt en fjerdeplass fra VM i 2019.  Men da Covid-pandemien inntok verden i 2020, ble de aller fleste konkurransene lagt på is.

– Det har vært mindre konkurranser i forkant av Tokyo, men det har også gitt med tid til å fokusere på utvikling og prestasjon på trening. Det har fungert veldig bra faktisk, sier han.

I fjor flyttet 20-åringen til Bergen for å intensivere satsingen mot Tokyo 2021 og komme inn i et nytt treningsmiljø. Det mener han har vært med på å gjøre forberedelsene så optimale som mulig.

–Jeg flyttet til Bergen i fjor for å satse skikkelig med nytt trenerteam og miljø. Treningen har gått kjempebra, sier Solberg.

Paris 2024
Selv om den unge svømmeren allerede har en lang merittliste, ønsker han å tone ned fokuset på medaljer i Tokyo. Det er nemlig i Paris i 2024 det virkelig gjelder.

– Jeg har ikke fokusert så mye på plassering i Tokyo, men mer på utvikling og å «perse», sier han. – Jeg ønsker å bli bedre personlig, og så får vi heller fokusere på medalje i Paris.

Likevel legger han ikke skjul på at han har et godt toppnivå.

– Jeg vet hva jeg har inne og jeg vet at de tidene jeg har inne er bra. Leverer jeg på det, så har jeg gode muligheter, avslutter han.  

Meld deg på vårt nyhetsbrev