#
OL-medaljen glapp igjen for Jeanette Hegg Duestad. Foto: Geir Owe Fredheim

Ny fjerdeplass i OL for Duestad: – Hun hadde fortjent en medalje

Skrevet av Pernille Ingebrigtsen 31. juli 2021

Nok en gang var OL-debutant Jeanette Hegg Duestad nær å ta medalje i Tokyo. Den andre fjerdeplassen i mesterskapet føltes ekstra sur.

– Selvfølgelig er det kjipt. Jeg gjør en god konkurranse og det er veldig nært, så det er kjipt – spesielt når jeg har en fjerdeplass fra før av. Men til syvende og sist har jeg levert et veldig bra OL, og det er vel det jeg må prøve å ta med meg, sa en tydelig preget Jeanette Hegg Duestad etter at hennes andre fjerdeplass i OL var et faktum.  

– Hun hadde fortjent en medalje, det er vel alle enige om, sa landslagstrener Espen Berg-Knutsen.

Duestad klarte akkurat å komme seg til finalen i 50 meter rifle helmatch lørdag, etter å ha blitt nummer åtte i kvalifiseringen. I finalen viste den norske skytteren imidlertid andre takter. Duestad, som virkelig har imponert i OL, lå lenge an til å sikre Norges tredje medalje i Tokyo-OL, men helt mot slutten sprakk hun. Et skudd som bare ga 8,6 poeng, var ødeleggende. Dermed måtte 22-åringen ta til takke med fjerdeplassen.

Duestad innrømmer at det til tider var mye nerver og høy puls i finalen, så nå håper hun å bli tryggere i slike situasjoner frem mot Paris-OL.

– Jeg skal komme sterkt tilbake!

LES OGSÅ: Jeanette Hegg Duestad med olympisk rekord og fjerdeplass i OL-debuten

LES OGSÅ: Larsen var ekstra skuffet etter at de norske skytterparene røk ut i OL-kvalifiseringen

Meld deg på vårt nyhetsbrev