#
Det sa stopp i kvalifiseringen for kjæresteparet Henrik Larsen og Jeanette Hegg Duestad da de konkurrerte i 10 meter luftrifle for blandet lag i Tokyo-OL. Foto: Geir Owe Fredheim

Larsen var ekstra skuffet etter at de norske skytterparene røk ut i OL-kvalifiseringen

Skrevet av Pernille Ingebrigtsen 27. juli 2021

Begge de norske skytterparene var nære å ta seg videre til en semifinale i luftrifle for blandet lag. Henrik Larsen tok på seg skylden for at han og kjæresten Jeanette Hegg Duestad røk ut i kvalifiseringen.

De to norske lagene, med Jenny Stene og Jon-Hermann Hegg på det ene og Jeanette Hegg Duestad og Henrik Larsen på det andre, klarte akkurat ikke å ta seg til semifinalen med 9.- og 10.-plass. Begge de to norske lagene oppnådde 626,8 poeng. Kun de åtte beste lagene i OL-kvalifiseringen i 10 meter luftrifle for blandet lag gikk videre.

Etterpå var det én av de fire som var ekstra skuffet.

– Jeanette skyter kjempebra i dag, mens jeg har en litt tyngre dag. Det hviler på meg at vi ikke er i den semifinalen. Det er en så liten blink, så når du har en litt tyngre dag, går det ut i stedet for inn, sier Larsen.

MicrosoftTeams-image (48).pngJeanette Hegg Duestad og Henrik Larsen i aksjon. Foto: Geir Owe Fredheim

Duestad i kjempeform  
Duestad var nær å ta OL-medalje i den individuelle luftrifle-konkurransen, men endte på fjerdeplass etter å ha vært best i kvalifiseringen og satt ny olympisk rekord. Hun merker at det flyter bra i OL, og at selvtilliten er på topp. I tirsdagens blandet-konkurranse skjøt Duestad best av de fire norske med sterke 316,3 poeng.

– Jeg drar med meg mye selvtillit fra den innledende konkurransen. Jeg vet at jeg er i form, og da er det lettere å sta der inne og prestere, sier hun.

– Presterer bedre enn forventet
Også Stene og Hegg var fornøyd med sine prestasjoner.

– Det er kult å stå der og skyte. Lagmessig presterer nok vi to litt bedre enn det folk trodde vi skulle gjøre. Det er kjipt at vi akkurat ikke klarer det, men en 9.-plass er bare rått, egentlig, forteller Stene.

– Jeg er fornøyd med det både jeg og Jenny presterer. Det er høyt nivå og små marginer, sier Hegg.

Nå venter 50 meter helmatch i OL for både damene og herrene (individuell konkurranse), og også der kan den unge norske skyttergjengen hevde seg.

– Vi gleder oss til å skyte mer, og vi må bare nyte det mens vi kan, sier Stene.

MicrosoftTeams-image (49).pngJenny Stene og Jon-Hermann Hegg i aksjon. Foto: Geir Owe Fredheim

Norge
Meld deg på vårt nyhetsbrev