#
OL-medaljen glapp for Jeanette Hegg Duestad. Foto: Geir Owe Fredheim

Jeanette Hegg Duestad med olympisk rekord og fjerdeplass i OL-debuten

Skrevet av Pernille Ingebrigtsen 24. juli 2021

Jeanette Hegg Duestad vant kvalifiseringen i 10 meter luftrifle og satte der olympisk rekord med 632,9 poeng. I finalen måtte OL-debutanten imidlertid ta til takke med den litt sure fjerdeplassen.

– Det er litt kjipt, men jeg gjør en solid jobb i dag, og jeg er egentlig veldig, veldig fornøyd. Hadde noen sagt at jeg skulle skyte 209,3 i en olympisk finale, så hadde jeg sagt «det er jo veldig, veldig bra», og jeg hadde nok trodd at det skulle holde, sa Duestad i mixed zone etter finalen.

Kinesiske Qian Yang sikret til slutt OL-gullet i 10 meter luftrifle – foran russiske Anastasia Galasjina og sveitsiske Nina Christen.

Duestad innrømmer at det var mye nerver under konkurransen, men er likevel fornøyd med hvordan hun taklet det.

– Nervene har vært på plass i hele dag. Jeg jobber iherdig med meg selv, og jeg synes jeg er flink til å roe meg ned. Jeg skal nok bruke samme oppskrift i de neste konkurransene, og jeg skal klare å kose meg.

– Helt sinnsykt 
Jenny Stene klarte ikke å ta seg til finalen og endte på en 19.-plass, men også hun var fornøyd med egen prestasjon – og veldig imponert over Duestad.

– Jeg synes det gikk bra, og jeg er godt fornøyd med skytingen min. Det Jeanette gjør er helt sinnssykt. Vi er ferske i det gamet her, og at hun klarer å gjennomføre på en så god måte, er over all forventning.

Landslagstrener Espen Berg-Knutsen var storfornøyd og veldig imponert over dagens prestasjoner.

– Det har vært en veldig fin dag med imponerende skyting. Jeanette skyter bare tiere i finalen, da er det ikke lov å være misfornøyd. Det er vanvittig høyt nivå på det hun leverer i dag, sa han.

Senere i OL skal Duestad blant annet skyte 10 meter luftrifle mixed sammen med kjæresten Henrik Larsen.   

#
Meld deg på vårt nyhetsbrev