#
Ole Ellefsæter er en del av Æresgalleriet. Da han vant OL-gull på 50 km i 1968 var han den første nordmann siden Thorleif Haug i 1924. Han var også den første nordmann som vant Vasaloppet (1971). Hadde også en imponerende friidrettskarriere og fremstod også som en god sanger. Foto: NTB

Norsk Idretts Æresgalleri

Alle utøvere som har vist fremragende idrettsprestasjoner over tid kan bli tatt opp som medlem av æresgalleriet etter endt karriere. I dag består Norsk Idretts Æresgalleri av våre 193 fremste toppidrettsutøvere gjennom tidene. I tillegg har 31 lag klart å komme inn på æresgalleriet.

Norges beste og mest fremtredende toppidrettsutøvere hylles med et nytt digitalt æresgalleri.

På www.æresgalleriet.no hedres de beste av de beste. Pr nå utgjør æresgalleriet 193 individuelle toppidrettsutøvere og hele 31 lag.

Det digitale Æresgalleriet er et samarbeidsprosjekt mellom Norske Idrettsleder-Veteraner (NIV) og NTB. Og Team Norway er nå en del av dette digitale samarbeidet for å løfte frem det flotte æresgalleriet. 

Petter Riiser som er en av primus motorene bak det digitale æresgalleriet er stolt over hva de har fått til. 
- Det finnes ikke mange slike digitale æresgallerier i verden - og dette er en av de første, sa Riiser. 

Se for øvrig nyhet og video fra lanseringen

Æresgalleriet er norsk idretts «Hall of Fame». Det er Norske Idrettsleder-Veteraner (NIV) som oppnevner nye medlemmer av Æresgalleriet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev