#
Knut «Kuppern» Johannesen tv og Frank Hansen under åpningen av Norsk Idretts Æresgalleri på Det Norske Veritas i Bærum tirsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix - Video: Geir Owe Fredheim

Norges fremste idrettsutøvere hedret med æresgalleri

Skrevet av Geir Owe Fredheim 12. februar 2020

Norges beste og mest fremtredende toppidrettsutøvere hylles med et nytt digitalt æresgalleri.

www.æresgalleriet.no hedres de beste av de beste. Pr nå utgjør æresgalleriet 193 individuelle toppidrettsutøvere og hele 31 lag.

SE VIDEO ØVERST I SAKEN
 
Det digitale Æresgalleriet er et samarbeidsprosjekt mellom Norske Idrettsleder-Veteraner (NIV) og NTB. NTBs journalister og fotografer har fulgt norske idrettsutøvere i over hundre år. Ut fra en samling bestående av tre millioner sportsbilder og enorme mengder tekst, har de nøysomt foreslått de beste bildene til Æresgalleriet.

– Sammen med NIV har vi børstet støv av uforglemmelige idrettsprestasjoner. Nå har vi et levende «Hall of Fame» for idretten – til glede for alle, sier Mads Yngve Storvik, sjefredaktør og administrerende direktør i NTB.

– Det er en glede å få lov til å hedre de beste av de beste, de som har skrevet norsk idrettshistorie med gullskrift, sier Storvik.

Petter Riiser som er en av primus motorene bak det digitale æresgalleriet er stolt over hva de har fått til. 
- Det finnes ikke mange slike digitale æresgallerier i verden - og dette er en av de første, sa Riiser. 

Celebre gjester
Tirsdag 11. januar var det duket for offisiell åpning av det digitale æresgalleriet med blant annet Hans Majestet Kong Harald, Suzann Pettersen, Knut «Kupper´n» Johannessen, Odd-Bjørn Hjelmeset og Karoline Dyhre Breivang som gjester.

Suzann Pettersen var stolt av å være en del av æresgalleriet.
- Jeg er stolt av å være en del av et så staselig æresgalleri – og jeg er i et veldig godt selskap, sa Pettersen som la golfkølla på hylla i 2019.

Håndball-esset Karoline Dyhre Breivang som har flere håndballgull i både EM, VM og OL synes det er stas å være en del av æresgalleriet.
- Det er mange utrolig dyktige idrettsutøvere som man har sett opp til som er her så det er en stor ære for meg, sa Breivang.

Også Odd-Bjørn Hjelmeset er innlemmet i galleriet.
- Det er utrolig moro at vi får til et slikt galleri og at folk nå kan gå inn å se på disse idrettsheltene. For der er det faktisk veldig mye kult, sa Hjelmeset.

Gå til æresgalleriet.no

æresgalleri612.jpg


Meld deg på vårt nyhetsbrev