#
Nicolay Ramm skal igjen lede Idrettsgallaen, denne gang fra Trondheim Spektrum. Julia Marie Naglestad NRK

Snart er det klart for idrettsgalla

Skrevet av Maria Kurth 4. januar 2024

Et eventyrlig norsk sportsår skal feires i Trondheim Spektrum lørdag 6. januar. Nicolay Ramm er programleder for direktesendingen på NRK.

Det er første gang i Idrettsgallaens 22-årige historie at Trondheim er vertsby for arrangementet. Opprinnelig skulle det ha skjedd for to år siden, men pandemien gjorde at idrettsfesten i byens storstue ble avlyst. Nå er trønderhovedstaden endelig klar for å hylle heltene i og bak idretten. Det blir en storstilt feiring i et allerede snart fullsatt Trondheim Spektrum..

– Trondheim Spektrum har ry for å være Norges beste sal for store direktesendinger, så jeg gleder meg enormt til å underholde 7000 elleville trøndere og hundretusener av TV-seere der hjemme, sier Nicolay Ramm.

– Det er utrolig gøy at Idrettsgallaen endelig har kommet seg til Trøndelag. Jeg forventer et sabla trøkk fra publikum, sier Ramm.

Under sendingen skal Åge Aleksandersen og Sambandet, Chris Holsten, Sissel Kyrkjebø, Espen Grjotheim og Heidi Ruud Ellingsen opptre.

Nicolay Ramm har hatt rollen som programleder for Idrettsgallaen i 2019, 2020 og 2023 – de to første årene med henholdsvis Tiril Sjaastad Christiansen og Birgit Skarstein som makkere, før han sist gang ledet direktesendingen alene.

Nok et fantastisk norsk idrettsår

I løpet av kvelden skal det deles ut priser i 12 kategorier. Blant dem er Årets navn, som stemmes fram av publikum, Årets ildsjel og en hederspris. Nominasjonene ble gjort kjent av juryen 30. desember.

Se alle nominasjonene her.

– Idrettsåret 2023 var helt på høyde med idrettsåret 2022 – altså helt makeløst bra, sier Nicolay Ramm. – Verdensrekorder ble slått, og vi har verdensmestre og verdensstjerner i fleng både på kvinne- og herresiden, sommer som vinter. Det er nesten synd at Idrettsgallaen må begrense seg til 12 priser, for Idretts-Norge hadde fortjent enda flere!

 

Idrettsgalla for 23. gang

Idrettsfesten i regi av NRK, Norges idrettsforbund og Norsk Tipping ble arrangert for første gang i 2002. Siden oppstarten har 16 av de totalt 22 idrettsgallaene vært holdt på Hamar, sist gang i 2023. Lillehammer var arrangørby i 2010 og 2016, Oslo i 2014 og Stavanger i 2019. I 2021 og 2022 gikk sendingene i Oslo uten ordinært publikum som følge av pandemien.

Meld deg på vårt nyhetsbrev