#
OL-INNSTILT: Mina Mobekk fikk i dag den hyggelige beskjeden om at NSF har innstilt henne til deltakelse i OL i Frankrike. FOTO: Sailing Energy

Mina Mobekk innstilt til OL-deltakelse

Skrevet av Maria Kurth 8. april 2024

Med seieren i verdenscup-regattaen på Mallorca vant Mina Mobekk også den norske OL-uttakingen i iQFOiL for damer. NSF har nå innstilt henne for deltakelse i OL.

Sportssjef Eirik Verås Larsen kunne i dag fortelle at NSF har innstilt Mina Mobekk fra KNS som Norges representant i iQFOiL for damer. Innstillingen er sendt til Olympiatoppen som står for det endelige uttaket.

– Det var en spennende uttaksprosess helt til siste seilas på IQFOiL damer. Maya Gysler fra KNS og Tuva Oppedal fra Sola Brettseilerklubb har trent hardt gjennom vinteren og hatt enorm fremgang. Mina Mobekk fra KNS seilte fantastisk under verdenscupen på Palma, og hun viste at hun har hevet seg ett hakk opp fra i fjor – selv med ryggproblemer som gjorde at hun fikk seilt og trent mindre enn planlagt i vinter, sier Eirik Verås Larsen.

Han påpeker at en uttaksprosess er krevende for utøverne å være igjennom.

– Men som sportsjef er jeg utrolig glad over at vi har ett så høyt nivå på laget at utøverne også har måttet beherske å seile med den gule ledertøya. 

– Mina Mobekk har gjennom uttaksregattaene vist at hun behersker alle forhold, og at hun fortsatt klarer å ta nye steg. Mina har klart å forbedre startene sine, ta raskere beslutninger og har fått enda bedre toppfart. Det er fortsatt mange treningsdager igjen til OL, og for Mina er dette uttaket kun ett steg på veien mot en topp prestasjon under OL.

Mina ledet den norske OL-uttakingen før Mallorca-regattaen, og hun endte uttakingen med 35 poeng. Maya Gysler oppnådde 19 poeng og Tuva Oppedal 12 poeng i det norske uttakssystemet. På Mallorca stod de tre seilerne for den fantastiske prestasjonen å plassere seg på 1., 2. og 5. plass i konkurranse med hele verdenseliten i klassen; tilsammen 76 deltakere.

Fra tidligere har NSF innstilt følgende seilere til OL-seilasene i Marseilles:

  • 49er FX: Helene Næss/Marie Rønningen, Tønseberg
  • ILCA 7: Hermann Tomasgaard, KNS
  • ILCA 6: Line Flem Høst, KNS

Kommende verdenscup-regatta i Hyères som starter i slutten av april, vil avgjøre om det kan bli aktuelt å innstille ytterligere norske seilere i klassene 470 Mix og iQFOiL herrer.

Olympiatoppen vil trolig kunngjøre sine OL-uttak i løpet av mai og juni.

Les mer om seiling 

Meld deg på vårt nyhetsbrev