#
Marte Olsbu Røiseland tok hjem tre gull og to bronsemedaljer under OL i Beijing 2022. Nå legger den meriterte skiskytteren børsa og skiene på hylla. Foto: NTB / Heiko Junge

Skiskytter Marte Olsbu Røiseland legger opp

Skrevet av NTB 14. mars 2023

Skiskytteren Marte Olsbu Røiseland gir seg etter verdenscupavslutningen i Holmenkollen denne uken. – Skiskyting vil alltid være i mitt hjerte, sier hun.

Det bekreftet Froland-jenta da hun møtte pressen i Oslo tirsdag.

– Skiskyting vil alltid være i mitt hjerte. Derfor blir det ekstra spesielt og mye følelser å stå her i dag for å si at Kollen blir mine siste verdenscuprenn. Det er rart og trist, men det føles også rett, sa hun.

Deretter satte en emosjonell Olsbu Røiseland ord på hva karrieren har bydd på.

– Når jeg ser tilbake på karrieren, er jeg stolt over hva jeg har fått til. Jeg har fått til mer enn jeg kunne drømme om. Jeg har vært sjukt tålmodig, sa hun.

32-åringen stilte godt forberedt på tirsdagens seanse og hadde satt opp ti høydepunkter hun kommer til å huske godt fra karrieren.

Mestvinnende
Olsbu Røiseland sier at motivasjonen til å gi alt ikke lenger er tilstede.

– Da føler jeg det er best å gi seg mens leken er god. Det tror jeg kroppen min kommer til å sette pris på, sa veteranen og takket for elleve år i landslagssystemet.

Trener Roger Grubben var også blant dem som fikk en ekstra takk.

– Nå gleder jeg meg veldig til å tilbringe mye mer tid med dem jeg er glad i, sa Olsbu Røiseland, før hun rettet oppmerksomheten mot ektemannen Sverre.

– Nå kommer det verste. Hva skulle jeg gjort uten Sverre? Han har vært min største støttespiller. Jeg er så glad i det livet vi har hatt og all hjelp jeg har fått av deg. Jeg gleder meg veldig til å leve et vanlig liv med deg, og bare være mann og kone. Det har vi ikke prøvd ennå, sa 32-åringen og tørket tårer.

Den profilerte og meritterte skiskytteren er den mestvinnende norske kvinnelige skiskytteren gjennom tidene, og i VM i 2020 tok hun medaljer i samtlige øvelser, sju i tallet. Det ble fem gull og to bronse.

Under årets VM ble det to gull i stafett og en individuell bronse.

Totalt har hun vunnet 13 gull og fire bronse i VM-sammenheng. Hun har også tre gull, to sølv og to bronse fra OL.

Olsbu Røiseland vant verdenscupen sammenlagt i 2021/22-sesongen og har totalt gått seirende ut av 17 verdenscuprenn. De to siste seirene kom i Nove Mesto na Morave første helgen i mars.

Talte på knappene
32-åringen talte allerede foran inneværende sesong på knappene med hensyn til om toppidrettssatsingen skulle fortsette. Da valgte hun å gå på en ny sesong.

Opptakten til det som skulle bli skiskytterstjernens siste sesong ble alt annet enn enkel. I fjor høst ble Røiseland rammet av sykdommen helvetesild. Det førte til et lengre treningsavbrekk og avbrudd i sesongoppkjøringen.

Tross helseproblemene kom veteranen sterkt tilbake og forsynte seg grovt av medaljebordet under VM i Oberhof.

Ektemannen Sverre Olsbu Røiseland er landslagstrener for Tyskland.

Meld deg på vårt nyhetsbrev