#

Jesper Saltvik Pedersen kan vinne idrettens Oscar-pris

Skrevet av Geir Owe Fredheim 20. februar 2023

Jesper Saltvik Pedersen (23) er nominert til den høythengende prisen Laureus World Sports Awards for hans fremragende prestasjoner i 2022, hvor han tok blant annet fire gull i Paralympics og tre gull i VM. Vinner han er han Norges første utøver som vinner den høythengende prisen. Også Jakob Ingebrigtsen er nominert til en Laureus-pris.

Laureus World Sports Awards, som regnes som idrettens Oscar-pris, har vært delt ut siden 2000. Saltvik Pedersen er nominert i kategorien "Sportsperson of the year with a disability" sammen med fem andre.

- Det er kult å være nominert. Jeg har gjort det jeg kan sportslig så får det være opp til juryen å bestemme hvem som vinner. Jeg tok flest gullmedaljer av alle i Paralympics i Beijing så jeg har en god sjanse i hvert fall, sier Jesper Saltvik Pedersen til Team Norway.

De nominerte
De fem andre nominerte er Catherine Debrunner (Sveits, friidrett), Declan Farmer (USA, kjelkehockey), Diede de Groot (Nederland, tennis), Cameron Leslie (New Zealand, svømming) og Oksana Masters (USA, langrenn)

Det var Idrettsstyret som nominerte Jesper Saltvik Pedersen til den prestisjefulle Laureus Sports Awards 2023 på bakgrunn av hans sportslige prestasjoner i 2022 hvor han blant annet har vunnet verdenscupen i alpint, tre gull og to sølv i VM i snøsport og fire gull og ett sølv i Paralympics i Beijing i 2022.

Jakob kan også vinne
Også Jakob Ingebrigtsen er nominert i kategorien årets comeback. Ingebrigtsen tok sølv på 1500-meteren i VM og fulgte opp med gull på 5000 meter. I EM ble det gull på begge distanser.

Flere av Norges fremste idrettshelter har tidligere blitt nominert til Laureus-prisen. Blant andre Bente Skari, Kjetil André Aamodt, Bjørn Dæhlie, Trine Hattestad, Sarah Louise Rung. Ole Einar Bjørndalen er trolig den som har vært nærmest den gjeve prisen da han havnet på 2. plass etter Michael Schumacher.

Zahl Pedersen håper på seier
Cato Zahl Pedersen sier Jesper Saltvik Pedersen er en utøver som har brukt hele livet sitt på å tilegne seg den spisskompetansen han har på å kjøre fort på sitski.
- Han er en komplett toppidrettsutøver og best i verden på det han gjør. Men han er også en fantastisk person og lagbygger som ønsker å utvikle alle han samarbeider med, sier Zahl Pedersen som håper Saltvik Pedersen går til topps i kåringen.

Vinneren annonseres i april.

Meld deg på vårt nyhetsbrev