#
Mari Romundset Nilsen og Richard Ordemann var svært fornøyd med prestasjonene sine i Istandbul og begge sanket viktige poeng mot en mulig OL-deltakelse i Paris 2024. Foto: Norges Kampsportforbund

Gull og sølv til Summit 2024-utøverne Richard Ordemann og Mari Romundset Nilsen i taekwondo

Skrevet av Geir Owe Fredheim 6. februar 2023

Mari Romundset Nilsen fra Aure Kampsportklubb tok sølv i –67 kg og Richard Ordemann fra Tøyen Taekwondo Klubb tok gull i –80 kg i olympisk kamp (kyorugi) i Istanbul, og tok dermed viktige rankingpoeng mot OL i Paris 2024.

Begge utøverne er en del av Summit 2024 hvor ti særforbund står sammen for å være bedre rustet til å lykkes i OL i Paris om halvannet år.

Mari Romundset Nilsen (19) leverte svært godt i de innledende rundene og viste mental styrke da hun vant flere kamper i sluttsekundene. I finalen mot den belgiske verdensmesteren Sarah Chaair vant Nilsen første runde, og det ble uavgjort i de to neste rundene, men belgieren fikk tilkjent seieren i begge rundene. Dermed ble det et knepent 1-2 tap i runder på minste mulige margin for Nilsen.

– Måten hun vant kampene på, og var helt jevn med verdensmesteren, vil være svært viktig for selvtilliten fremover. Hun viser gjennom dette stevnet at hun er på nivå med de absolutt beste i verden, sier landslagets assistenttrener Jose Rosillo.

Richard Ordemann (28) overbeviste stort i sine innledende runder og finalen ventet amerikanske Carl Alan Nickolas som han gikk på et knepent tap mot i fjorårets Grand Prix-stevne. Denne gang ville Richard det annerledes og han tok hjem en meget sterk seier mot den 6.-rankede utøveren i verden.

– Det var en utrolig bra finale av Richard mot USA. Landslagstrener Juan Ramos og Richard hadde en plan som de lyktes med. Ramos er et geni, sier sportssjef Dag Jacobsen i Norges Kampsportforbund.

Les mer på kampsportforbundet.no

Les mer om hvordan du kan støtte Mari og Richard på vei til OL

Meld deg på vårt nyhetsbrev