#
Vilde Nilsen er klar for sitt andre Paralympics, og hun skal nyte øyeblikket!

Vilde Nilsen skal nyte øyeblikket

Skrevet av Kristin Bentdal 4. mars 2022

Langrennsløper Vilde Nilsen er bare 21 år gammel, men nå skal hun delta i sitt andre Paralympics. I Beijing skal hun forsvare sølvmedaljen i sprint fra PyeongChang.

– Jeg har hatt god tid til å forberede meg nå, i motsetning til første Paralympics. Det har vært et helt annet opplegg med tanke på formtopping, og det har gjort at jeg har kunnet være mer skjerpet og spisset meg enda mer inn mot Paralympics, sier Vilde Nilsen.

Hun forteller at Paralympics er det største en parautøver kan være med på, og at det skiller seg fra de fleste andre arrangementene.

– Det viktigste er å nyte øyeblikket, sier hun. – Samtidig må man være forberedt på at det er litt annerledes, men at konkurransene må være fokus.

Fikk korona
For rett i overkant av én måned siden avsluttet Nilsen og de andre snøsportutøverne VM på hjemmebane i Lillehammer. For Nilsen ble det et fantastisk mesterskap med to gull og ett sølv.

– Jeg var ganske fornøyd med VM, og jeg kan se tilbake på mange gode prestasjoner. Jeg er utrolig glad for å se at jeg er i toppen som én av de beste utøverne i verden. I tillegg var det ekstremt gøy å ta stafettmedalje, det håper vi å kunne kjempe om i Beijing også.

Men rett etter verdensmesterskapet ble Nilsen smittet av covid. Hun innrømmer at det ikke var den oppladningen hun ønsket seg.

– Jeg brukte to uker på å bli kvitt alt av covid, og så har det vært en gradvis økning i trening. Jeg skulle gjerne hatt flere hardøkter, men jeg tar med meg det som er positivt. Jeg har kommet i normal form igjen nå, og jeg har vært heldig som ikke fikk det rett før avreise, sier hun.

Nilsen sier at hun har prøvd å «hvile seg i form», og at hun nok får flere svar når hun har akklimatisert seg til høyden i Kina.

Drømmer om gull
I sitt første Paralympics i PyeongChang, dro Nilsen hjem med en sølvmedalje i klassisk sprint. For Paralaympics i Beijing er det store målet å toppe det.

– Jeg har selvfølgelig et mål om å ta Paralympics-gull, og så blir resten en bonus. Det er flere deltakere i Beijing som har spisset formen inn mot Paralympics og som ikke var med i VM. Det blir interessant å konkurrere i høyden, men så lenge man gjør ting riktig og lytter til råd fra trenerne, så er det mulig å gjøre gode taktiske valg og vinne gullet, avslutter hun.

Meld deg på vårt nyhetsbrev