#
Vilde Nilsen tok sølv på dagens sprint bak canadiske Natalie Wilkie. Foto: Kristin Bentdal Larsen / Team Norway

Vilde Nilsen fikk revansje med sølvmedalje på sprinten

Skrevet av Kristin Bentdal 9. mars 2022

Etter en tung dag på mandag var Vilde Nilsen klar til å fyre løs på langrennssprinten i dag. Det endte med sølvmedalje.

– Dette er vel en god start på en revansje, sier Nilsen.  – I dag har jeg det litt bedre enn på mandag da jeg hadde den desidert tyngste dagen i livet mitt som idrettsutøver. Jeg er veldig stolt over å ta en revansje her med sølv.

Vilde Nilsen forklarer at hun måtte jobbe mye med å nullstille seg etter mandagens nedtur. Hun måtte bryte rennet, og har i ettertid jobbet med støtteapparatet, trenere og fysioterapeuter for å få både hodet og kroppen klar til sprinten.

Tøffe sprintdager

Nilsen forteller at sprintdager er ekstra tøffe. Det er lange dager hvor man skal gjennom tre tøffe drag, samtidig som det er både oppvarming og nedvarming. At sprinten foregår i høyden er også en ekstra påkjenning.

– Når alt foregår i høyden må man blant annet passe på å drikke nok, for å ikke bli dehydrert. Man blir både mentalt og fysisk utslitt etter en slik dag, sier hun. – Kroppen kjentes bedre ut i dag, men jeg kjenner fortsatt at høyden tar beina mine.

Kan senke skuldrene

Dagens sølvmedalje gjør at Nilsen kan forberede seg på lørdagens ti kilometer friteknikk med litt lavere skuldre. Hun innrømmer at hun har lagt et enormt forventningspress på seg selv i forkant av Paralympics.

– Jeg var nesten litt psykisk utspilt både før og etter mandag. Jeg hadde så mye nerver og hadde lagt et veldig forventningspress på meg selv. Jeg er i alle fall fornøyd med å ha tatt en medalje, og nå kan jeg senke skuldrene litt mer inn mot lørdag, forteller hun.

Canadiske Natalie Wilkie vant gullet.

Flere gode sprintprestasjoner

Kjartan Haugen imponerte på sprinten i dag, og tok seg til finalen i Paralympics-comebacket. Der ble derimot motstanden for tøff, og han endte til slutt på en sjetteplass.

Både Birgit Skarstein og Indira Liseth tok seg videre fra prologen og kvalifiserte seg til semifinale i klassen for sittende. Liseth endte til slutt på en sjetteplass i sitt heat, mens Skarstein endte på en femteplass.

Thomas Karbøl Oxaal og ledsager Ole-Martin Lid gikk sitt første renn i Paralympics 2022. Det var hard konkurranse på sprinten, og de tok seg ikke videre fra prologen.

Dobbelt curlingtap

Norge hadde to tøffe kamper i curlinghallen i dag, mot henholdsvis Sverige og Kina. I dag hadde ikke Norge marginene på sin side, og de taper første kampen mot Sverige 6-8 etter ekstraomganger, og deretter blir Kina for sterke når de tar fire poeng i siste omgang og vinner 7-4.

Dette skjer i morgen:

  • Marcus Grasto Nilsson og Jesper Saltvik Pedersen skal kjøre storslalåm.
  • Curlinglandslaget spiller mot Canada i den siste kampen i gruppespillet.
Meld deg på vårt nyhetsbrev