#
Marie Rønningen (fremst) og Helene Næss vant nylig en uformell regattaserie mot 10 sterke lag i Marseilles - banen som skal brukes under OL i Paris 2024. Foto: Morten Jensen

Vant regatta på OL-banen i Marseilles

Skrevet av Morten Jensen / Seilforbundet 13. mai 2022

Helene Næss og Marie Rønningen fra Tønsberg har benyttet de siste ukene til å teste OL-banen som skal benyttes i regattaene i Marseilles i 2024. Oppholdet ble avsluttet med en uformell regattaserie mellom ti internasjonalt sterke lag som de norske seilerne vant.

Helene og Marie seiler i OL-klassen 49er FX, som de også seilte i OL i 2021, og de er representanter for det norske landslaget i seiling.
– Vi har nå gjennomført den første økten vår på den olympiske banen i Marseilles. Det har gitt oss solid trening som ble avsluttet med seier for Helene og Marie i treningsregattaen, forteller seilernes trener, Thomas Guttormsen.

I regattaen slo de de regjerende olympiske mestrene fra Brasil, Martine Grael og Kahena Kunze. De ble nummer to.

Med på treningen var også Pia Dahl Andersen og Nora Edland fra Asker (de seiler for KNS) som er på Norges Seilforbunds utfordrerlandslag.
– Pia og Nora tar stadig skritt i riktig retning og tar til seg lærdom hver eneste dag, sier Guttormsen.

I treningsseilasen ble de nummer seks av ti lag. I den 10. og avsluttende seilasen var for øvrig de to norske lagene nummer en og to i mål.
– Målsettingen vår var først og fremst å høste erfaring her i Marseilles, så vi legger ikke all verden i resultatene. Men hyggelige er de uansett, sier Thomas Guttormsen.

Se alle seilprofilene som mottar stipend fra Olympiatoppen. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev