#
Curlingslandslaget under fredagens trening i Beijing. Foto: Kristin Bentdal Larsen

Stille før stormen for curlinglandslaget

Skrevet av Kristin Bentdal Larsen 4. mars 2022

Curlinglandslaget har fullført sin siste trening på isen i Beijing, før det braker løs mot Storbritannia i morgen. Laget sier at det kjennes bra ut.

– Vi har en god feeling på isen, og det er godt å kjenne at vi er i gang, sier Geir Arne Skogstad.

– Det er viktig å få litt føling med isen og forholdene før vi skal ordentlig i gang.

Før laget dro til VM i oktober – som også ble arrangert i Beijing – sa laget at målet i Paralympics var medalje. Det målet står de fortsatt ved, selv om det ikke gikk veien i VM.

– Sluttspillet er den første og viktigste arbeidsoppgaven, og etter det så kan alt skje, sier Skogstad.

Artikkelen fortsetter under bildet.Laget får en «fistbump» før de skal ut på isen under den siste treningen før Paralympics er offisielt i gang. Foto: Kristin Bentdal Larsen

Debutanten
Mia Sveberg Larsen er yngst på laget og debutant i Paralympics. Hun forteller at det er rart å være i Beijing, men også utrolig artig.

– Det er stor forskjell fra da jeg var her i VM. Selv om det er to helt forskjellige arrangementer, er heldigvis banen den samme. Men det er litt stille før stormen nå, sier Sveberg Larsen.

– Pust med magen
Sissel Løchen skal ikke bare delta i sitt tredje Paralympics, hun skal også lede den norske troppen under åpningsseremonien som flaggbærer.

– Jeg er så klar som jeg kan få blitt. Det er en stor ære, sier hun.

I likhet med lagkameratene sine forteller hun at hun er veldig klar for å komme i gang med mesterskapet. De har også jobbet mye sammen for å forberede Mia på hva som møter henne i Paralympics.

– Vi har vært sammen over lang tid, og snakket mye om ting som skjer. Det blir uansett en helt annen opplevelse å oppleve det selv enn å høre om hvordan det er. Vi har forsøkt å forberede henne så godt vi kan, og det ser ut som om hun klarer seg veldig fint, sier Løchen.

Og hun har ett godt råd til debutanten:

– Pust med magen og vær deg selv!  

Meld deg på vårt nyhetsbrev