#
Pia Dahl Andersen og Nora Edland har fått tildelt Gullstipend fra Gullklubben. Her står de sammen med dobbelt olympisk mester Eirik Verås Larsen fra Gullklubben.

Seilere og syklist mottar Gullstipend

Skrevet av Geir Owe Fredheim 12. mai 2022

Seilerne Pia Dahl Andersen og Nora Edland i klassen 49erFX og landeveissyklist Per Strand Hagenes mottar gullstipend for 2022.

Styret i Norske Olympiavinneres Klubb, Gullklubben, har siden 1997 delt ut «Gullstipend» for å bidra til at yngre idrettsutøvere, prosjekter eller klubber i olympiske grener skal få forholdene tilrettelagt slik at det er mulig å videreutvikle seg innen sin idrett.

I 2022 mottok Gullkubben totalt 50 søknader.
- Juryen for Gullstipendet har besluttet å tildele to Gullstipender i 2022. Ett stipend til seilerne Pia Dahl Andersen og Nora Edland i klassen 49erFX og ett stipend til landeveissyklist Per Strand Hagenes. Beslutningen et tatt med bakgrunn i utøvernes prestasjoner i 2021, samt utøvernes holdning til idrettens verdier, sier Eirik Verås Larsen, styreleder for juryen for Gullstipendet.

Saken fortsetter under bildet.

per strand hagenes_612.jpg
Erik Verås Larsen deler ut Gullstipend til syklist Per Strand Hagenes.

Gullstipendet består av to deler: økonomisk støtte på kr 25.000 og et treningsopphold på Olympiatoppen i Oslo, etter nærmere avtale.

- Stipendet skal brukes som støtte til utgifter for trening/reise og vi håper dette bidraget gir inspirasjon til å satse videre med prosjektet, sier Verås Larsen som ønsker utøverne lykke til videre med satsingen.

Det gjør vi i Team Norway også!

Meld deg på vårt nyhetsbrev