#
Det ble bronsemedalje til skiskytter Marte Olsbu Røiseland på normaldistansen i OL. Foto: NTB

Røiseland tok OL-bronse og curlingduoen ble finaleklar

Skrevet av Pernille Ingebrigtsen 7. februar 2022

Marte Olsbu Røiseland sto for den eneste norske medaljen, men OL-mandagen bød på flere gode prestasjoner fra norske utøvere.

Bom på siste skudd gjorde at OL-gullet på 15-kilometeren glapp for Marte Olsbu Røiseland. Hun måtte i stedet ta til takke med bronse, men to medaljer på to førsøk så langt i OL er absolutt godkjent for skiskytteren. Ingrid Landmark Tandrevold ble nest beste norske med sin 8.-plass, mens Tiril Eckhoff og Emilie Kalkenberg ble nummer 22 og 38.

Curlingekteparet Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien fortsatte storspillet og vant seminfinalen mot Storbritannia 6-5. Tirsdag får vi svar på om medaljen deres blir av gull eller sølv når duoen møter Italia i OL-finalen.

Finaleklemmen. Foto: NTB

Dette skjedde også i OL i dag:

• Friskikjørerne Johanne Killi, Sandra Eie, Christian Nummedal, Tormod Frostad og Birk Ruud er alle klare for finale i Big Air etter mandagens kvalifiseringer. Ruud vant herrenes kvalifisering. Kvinnenes finale går tirsdag, mens herrene skal i aksjon onsdag.
  • Snowboarderne Mons Røisland og Ståle Sandbech var i aksjon i slopestyle-finalen. I en tett konkurranse havnet de på henholdsvis 7.- og 11.-plass.
  • Aleksander Aamodt Kilde var storfavoritt foran utforrennet, men endte på en litt skuffende 5.-plass. Adrian Smiseth Sejerstad ble nummer 11, mens Kjetil Jansrud valgte å stå over på grunn av smerter i kneet.
  • Ragnhild Mowinchel havnet også på 5.-plass og ble beste norske i kvinnenes storslalåmrenn. OL-debutant Thea Stjernesund fikk virkelig opp farten i finaleomgangen og klatret til en sterk 6.-plass, mens Maria Tviberg ble nummer 13. Mina Fürst Holtmann kjørte ut.
  • Ragne Wiklund klarte ikke å kjempe om medalje på 1500 meter skøyter. Det ble en 12.-plass på 21-åringen, mens Sofie Karoline Haugen ble nummer 28 i sin OL-debut.
  • Mixed-lagkonkurransen i hopp ble et eneste stort kaos med flere diskvalifiseringer. Det norske laget bestående av Marius Lindvik, Robert Johansson, Anna Odine Strøm og Silje Opseth lå an til å ta sølv etter første omgang, men endte på en skuffende 8.-plass etter at Strøm og Opseth ble disket på grunn av hoppdressen. Hoppere fra tre andre nasjoner led samme skjebne, noe som blant annet førte til at Canada tok en sensasjonell hoppmedalje.
  • Skøyteløper Hallgeir Engebråten fikk utdelt sin bronsemedalje.

mons.jpgMons Røisland under mandagens finale i slopestyle. Foto: Geir Owe Fredheim