#
Jesper Saltvik Pedersen er klar for Beijing. Her er han i aksjon under VM på Lillehammer. Foto: Kristin Bentdal Larsen

Reiser til Beijing med lave skuldre

Skrevet av Kristin Bentdal 5. mars 2022

Jesper Saltvik Pedersen hadde et fantastisk VM på hjemmebane – nå skal han kopiere bragden i Beijing.

– Målet før sesongen var å ta ett gull i Paralympics og kjempe om medalje i alle disipliner. Etter VM er målet å gjøre det like bra eller bedre som i Hafjell, sier Saltvik Pedersen.

Saltvik Pedersen er verdens desidert beste paraalpinist. Med tre gull og to sølv i VM, og sammenlagt seier i verdenscupen er han en soleklar favoritt til Paralympics i Beijing.

– Vi får prøve å unngå sølvmedaljene i Beijing, sier en spøkefull Saltvik Pedersen. – På Hafjell var det mest hodet som jobbet litt mot meg de dagene jeg ikke var helt på. Det handler om å nullstille etter hver dag, og det har jeg jobbet litt med idrettspsykologen på Olympiatoppen for å få til.

Han forklarer at det handler om å gjøre det samme i renn som på trening, og at nivået på det han leverer på trening er veldig bra for tiden. Rett etter VM dro landslaget på treningsleir på Ål og deretter på Kvitfjell, for å forberede seg til Paralympics.

– Vi har forsøkt å bygge videre på det vi leverte i VM. Det har vært viktig å trene mer på ski, og vi har lagt en god plan for å prikke inn toppformen til Beijing, sier Saltvik Pedersen.

Men selv med favorittstempelet og fantastiske resultater de siste sesongene, kjenner ikke Saltvik Pedersen nevneverdig på presset i Paralympics.

– Jeg reiser til Beijing med lave skuldre, og jeg skal kose meg på ski. Det er små marginer i idretten, og går det ikke helt etter planen så skal jeg uansett være veldig fornøyd med sesongen, avslutter han.

Meld deg på vårt nyhetsbrev