#
Christian Sørum og Anders Mol hever beviset på at de nettopp er blitt verdensmestre i sandvolleyball. Foto: NTB/AP Photo/Andrew Medichini

Komplette

Skrevet av NTB 19. juni 2022

Den norske sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum slo brasilianske Vitor Felipe/Renato Lima i strake sett og vant VM for første gang.

 

Det ble norsk seier med settsifrene 21-15, 21-16. Søndagens oppgjør var det tredje på rad mot brasiliansk motstand for det norske laget, men heller ikke Felipe og Renato kunne stoppe det norske seierstoget.

Duoen er relativt nykomponert. De spilte sin første turnering sammen i mai i fjor og innehar 11.-plassen på verdensrankingen. De har likevel aldri vunnet en turnering sammen.

Sørum slet med ryggproblemer i forkant av turneringen, men sammen med Mol har han spilt godt og sett pigg ut. Det gjorde han også i finalen.

Komfortabelt
Det første settet åpnet jevnt der det norske laget lå under fram til Mol blokket inn 7-5-ledelse. Det norske laget er svært gode å holde på ledelser, og da de gikk opp til 12-8 var det i praksis avgjort. Den norske duoen ga ikke fra seg forspranget og vant 21-15.

Felipe var til tider god i forsvar, men han måtte se seg slått ved flere anledninger etter godt norsk angrepsspill. Til slutt ble det en komfortabel seier i det første settet.

Jubel
I sett nummer to ble det norsk drømmestart med 4-1-ledelse som etter hvert hadde den bygget seg opp til 12-6. Den brasilianske duoen ble til tider overkjørt og ga bort flere enkle poeng.

Til slutt ble det en parademarsj for den norske duoen som feiret godt da VM-gullet var sikret. For tre år siden ble det norsk VM-bronse etter tap i semifinalen. Det er historiens første norske VM-gull.

Meld deg på vårt nyhetsbrev