#
Favoritten Johannes Høsflot Klæbo forsvarte OL-gullet på sprinten i Zhangjiakou. Foto: Geir Owe Fredheim

Klæbo slo tilbake med sprintgull – edelt metall også til Kilde, Thingnes Bø og curlingekteparet

Skrevet av NTB 8. februar 2022

OL-tirsdagen i Beijing endte med fire norske medaljer: Gull, sølv og bronse ganger to. Onsdag kan det bli enda mer norsk jubel når blant andre fristilkjører og gullfavoritt Birk Ruud skal i aksjon.

Dette skjedde i Beijing-OL tirsdag:

• Johannes Høsflot Klæbo forsvarte OL-gullet i sprint. – Litt mindre ræva i dag, fleipet han til NTB og viste til kontrasten mellom tirsdagens triumf og 40.-plassen i skiathlonrennet. Gullet er Norges tredje i Beijing-OL.
  • For første gang siden 2006 gikk en OL-finale i sprint uten norske langrennskvinner. Maiken Caspersen Fallas håp om medalje i tre leker på rad endte i semifinalen.
  • Johannes Thingnes Bø klarte ikke å forsvare tittelen på normaldistansen i skiskyting (20 km), men sikret seg bronsen. Franskmannen Quentin Fillon Maillet vant. – Jeg er en bom fra gullet, men også fire sekunder fra fjerdeplassen, sa Thingnes Bø.
  • Aleksander Aamodt Kilde (29) tok sin første OL-medalje med bronse i super-G tirsdag. – Det var bare et sånt gledesbrøl. En lettelse fra gårsdagen da jeg kjente at det var mye skuffelse, sa han til NTB. Adrian Smiseth Sejersted endte på en svært sterk 4.-plass.
  • Gulldrømmen brast for curlingduoen Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten. Det ble sølv etter at Italias seiersrekke fortsatte med 8-5 i finalen. – Vi fikk ikke til spillet vårt og var ikke presise nok, sa Skaslien.
  • Peder Kongshaug var kun 15 hundredeler fra bronsemedalje på 1500 meter skøyter. 20-åringen ble nummer fire.
  • Johanne Killi (24) ble beste norske på 7.-plass i kvinnenes Big Air-konkurranse i OL i Beijing. Det kinesiske hjemmehåpet Eileen Gu (18) tok gullet.