#
Vegard Dragsund Sverd og Nora Korneliussen får Jysk-stipender på 25.000 kroner i to år frem mot Paris 2024. I midten står Fatima Elkadi fra Jysk som kunne formidle glad-nyhetene til utøverne. Foto: Geir Owe Fredheim

Mottok Jysk-stipender som skal sikre satsingen mot Paris 2024

Skrevet av Geir Owe Fredheim 3. desember 2022

Nora Korneliussen og Vegard Dragsund Sverd får Jysk-stipend på veien mot Paralympics i Paris 2024.

Hvert år deler Jysk ut stipend til parautøvere og årets to nye Jysk-stipendiater deles til ut til to utøvere som hevder seg helt i verdenstoppen i sine idretter.

5.plass i VM
Bordtennisspiller Nora Korneliussen, som senest i november tok en flott 5. plass i VM i sin klasse spiller for Fokus Bordtennisklubb i Oslo. Den 23 år gamle jenta fra Svelvik studerer økonomi på OsloMet og satser for fullt mot Paralympics i Paris. Der er målet å ta medalje. Bare i år har hun tatt kjempesteg med å klatre fra 20 til 8. plass på verdensrankingen.

- Jeg er fornøyd med 5. plass i VM, og synes det var greit å tape mot verdenstoeren som faktisk vant VM.
- Men målet mitt er å bli best i verden, men først må jeg ta medaljer i litt større mesterskap som EM og VM, og det å kvalifisere seg til et nytt Paralympics er selvfølgelig et stort mål, sier Korneliussen.

Hva betyr et Jysk stipend på totalt 50.000 kroner over to år for deg?
- Det blir fint å ha litt ekstra penger til samlinger, treningstøy og utstyr. Det koster penger. I tillegg så er jeg student. Det hjelper mye. Det blir fort nye bordtennisrackerter til jul, sier Nora.

Drømmer om finale i Paralympics
Friidrettsutøver Vegard Dragsund Sverd løper 100, 200 og 400 og så hopper jeg lengde. Han er juniorverdensmester i lengde og ranket som nummer tre i verden, samt nummer åtte i verden på 100 meter.

- Jeg skal ikke legge skjul på at ambisjonen er å bli best. Det er derfor jeg gidder å stå opp så tidlig hver dag for å trene. Hovedfokus er lengde og 100 meter, så får vi se om vi kan stille på en 400 meter og ta en medalje der også.

Han ønsker seg også til Paris 2024.
- Forhåpentligvis står jeg i finalen på 100 meter som en av medaljekandidatene. Det er planen. Jeg må bli litt raskere først. Jeg tror jeg må løpe på 10.60 så foreløpig må jeg løpe tre tidendeler raskere enn den tiden jeg klarte i år. Jeg føler det er realistisk, sier Dragsund Sverd.

Han er også glad for pengene fra Jysk.
- Det betyr ganske mye. Jeg er psykologistudent og har ikke mye penger å rutte med. Det gjør at hverdagen blir litt lettere for meg og at jeg kan reise på treningsleir og kjøpe mer treningstøy.

Jysk er stolte over å kunne bidra
- De er fantastiske i hver sin idrett og dette er utøvere som vi ønsker å støtte på sin reise til Paralympics. Begge utøverne har gjort det veldig bra i sine idretter, og som vi ønsker å følge nærmere. I tillegg så er vi stolte samarbeidspartnere av Paralympics-troppen, sier kommunikasjonssjef Fatima Elkadi i Jysk.

Fra før sponser Jysk badmintonspiller Helle Sofie Sagøy som nylig tok gull i VM. Hun tok en fjerdeplass i Paralympics i Tokyo.

Meld deg på vårt nyhetsbrev