#
Therese Johaug kunne endelig juble for sitt første individuelle OL-gull. Foto: Geir Owe Fredheim

Johaug sikret Norges første gull i Beijing – skiskytterne fulgte opp med stafettgull

Skrevet av Pernille Ingebrigtsen og NTB 5. februar 2022

Therese Johaug tok sitt første individuelle OL-gull da hun var suverent best på 15 kilometer med skibytte lørdag. Like etterpå fulgte mixed-skiskytterlaget opp med Norges andre gull i Beijing.

Det ble ingen svensk-norsk gullduell mellom Therese Johaug og svenskenes yndling Frida Karlsson. Johaug var rett og slett overlegen på 15 kilometer skiathlon og slo sølvvinner Natalia Neprjajeva med et halvt minutt. Østerrikske Teresa Stadlober gikk inn til en bronsemedalje, mens svenske Karlsson ble nummer fem.

– Det er åtte år siden sist jeg var med i OL, og jeg visste også at dette var siste mulighet. Det gjør det litt større, sa Johaug til NTB.

johaug2.jpg
Therese Johaug er fortsatt langrennsdronning. Foto: Geir Owe Fredheim 

Stafettgull til skiskytterne  
Skiskytterne Marte Olsbu Røiseland, Tiril Eckhoff, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø sørget for at det ble mer gulljubel for Norge da de vant mixed-stafetten lørdag kveld – til tross for litt trøbbel underveis.  Ankermann Thingnes Bø var best i spurten mot franske Quentin Fillon Maillet og russiske Eduard Latypov, og da munnbindet var på etter målgang, fikk han lov å klemme lagkameratene.

skiskyting_NTB.jpg
Gullkvartett. Foto: Heiko Junge / NTB

Flere nordmenn var i aksjon lørdag:

  • Curlingekteparet Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien slo både Australia (10-4) og Kina (9-6). Med to viktige seire lever fortsatt drømmen om en semifinaleplass for duoen.
  • Snowboarder Hanne Eilertsen (22) klarte ikke å ta seg til en finale i slopestyle. OL-debutanten endte på 16.-plass og var 17,2 poeng unna å komme blant de tolv som kvalifiserte seg til finalen.
  • Skøyteløper Ragne Wiklund, også hun OL-debutant, havnet på 5.-plass på 3000 meter med tiden 4.01,44. Nederlandske Irene Schouten ble OL-mester.
  • Silje Opseth ble beste norske som nummer seks i normalbakkerennet, mens Anna Odine Strøm og Thea Minyan Bjørseth endte på henholdsvis 15.- og 21.-plass. Ursa Bogataj fra Slovenia tok hoppgullet.
  • Marius Lindvik vant normalbakkekvalifiseringen foran Robert Johansson. Herrenes konkurranse går søndag.

hopp_NTB.jpgSilje Opseth var skuffet etter 6.-plassen i normalbakke. Foto: Torstein Bøe / NTB

Meld deg på vårt nyhetsbrev