#
Birgit Skarstein gikk inn til en sjuendeplass på dagens 7,5 kilometer, men var strålende fornøyd etter målgang. Foto: Kristin Bentdal Larsen / Team Norway

Ikke fullklaff for langrennsløperne

Skrevet av Kristin Bentdal 12. mars 2022

Fem utøvere var i aksjon på nest siste konkurransedag i Paralympics. Selv om flere leverte gode prestasjoner, ble det ingen medaljer på langrennsstadion i dag.

På en dag med skiftende værforhold og føre, ble det tungt for de norske utøverne i langrennsløypene og alle havnet utenfor pallen på dagens mellomdistanser. Vilde Nilsen var nærmest av de norske, men endte til slutt på en femteplass.

Saken fortsetter under bildet.

Foto: Kristin Bentdal Larsen

Birgit Skarstein gikk inn til en sjuendeplass på 7,5 kilometeren. Fra før av har hun en sjetteplass fra 15 kilometeren og en femteplass fra semifinalen i sprinten. Likevel er strålende fornøyd etter dagens løp.

– Jeg har truffet veldig bra med formen. Av dem som gikk VM for to måneder siden, så er jeg nummer tre på langdistansen og nummer to på mellomdistansen. Jeg ligger nærmere førsteplassen enn jeg gjorde under VM i januar. Det betyr at jeg har truffet bedre med formen, tatt innpå og gjort mye riktig siden det. Jeg går solide løp og får ut det jeg er verdt, forklarer hun.

Stolt over hva hun har fått til

Det har vært et tøft halvår for Birgit Skarstein. I august tok hun gull i roing i Paralympics i Tokyo. Deretter måtte hun omstille seg til vintersesongen med et VM på hjemmebane og Paralympics i Beijing.

– Jeg er utrolig glad, stolt og takknemlig for å stå her. Det har vært et intenst halvår, og det å stå her og i tillegg levere så godt sportslig er ganske kult. Jeg er fornøyd og lykkelig. Og nå skal jeg hjem!

Indira Hopsdahl Liseth gikk også dagens 7,5 kilometer. Hun endte til slutt på en 12. plass.

Fantastiske ski, men det holdt ikke helt inn

Thomas Karbøl Oxaal og ledsager Ole-Martin Lid gikk inn til en sterk niendeplass på dagens 12,5 kilometer friteknikk.

– Vi lå an til en enda bedre plassering, men de to siste rundene var for dårlige. De tre første rundene var veldig bra, og det var et av de bedre distanseløpene i år. Det er kjekt! Vi hadde fantastiske ski, så det hjalp veldig, sier Thomas Karbøl Oxaal.

Saken fortsetter under bildet.

Foto: Kristin Bentdal Larsen

Dette skjer i morgen:

Alpint:

  • Jesper Saltvik Pedersen og Marcus Grasto Nilsson skal konkurrere i slalåm

Langrenn:

  • Det er klart for stafetten i Paralympics. Norge tok en bronsemedalje på øvelsen i VM, så det blir spennende å se om de kan følge opp den prestasjonen.
Meld deg på vårt nyhetsbrev