#
Jesper Saltvik Pedersen tar nok en gullmedalje i Paralympics. I dag vinner han storslalåmrennet. Foto: Kristin Bentdal Larsen / Team Norway

Fire medaljer på fire forsøk

Skrevet av Kristin Bentdal Larsen 10. mars 2022

Jesper Saltvik Pedersen har for lengst tatt tittelen som Norges Paralympics-konge. I dag vant han storslalåmrennet, og tok han sin tredje gullmedalje og fjerde medalje totalt i alpint.

– Det var kult i dag! Jeg er regjerende paralympisk mester og verdensmester i storslalåm, så dette betydde litt ekstra, sier Jesper Saltvik Pedersen. – Vi forberedte oss på best mulig måte, og jeg klarte å hente ut de siste kreftene i dag.

Vanskelige forhold

På en varm vårdag i Yanqing var Saltvik Pedersen uslåelig. Han ledet etter førsteomgang og sikret gullet etter strålende kjøring i finaleomgangen. Saltvik Pedersen forklarer at det var krevende forhold i bakken i dag, og at det dermed var en del som kjørte ut.

– Forholdene i dag minnet om Folgefonna på en varm sommerdag, sier han.

På spørsmål om dagens forhold er til fordel for Norge svarer han:

– Alt er på en måte fordel Norge, enten det er tett snøvær i Hafjell eller en varm vårdag i Yanqing. Vi har vært borti så mye forskjellig norsk vær at når de andre rister på hodet tenker vi «yes, dette har vi gjort før!».

Ikke noe press

Jesper Saltvik Pedersen har igjen ett renn før Paralympics er over for denne gang. På søndag er det klart for slalåm, og han forteller at han kjører med veldig lave skuldre.

– Jeg skal ha det kjekt på ski og kjøre fort. Jeg kommer inn med lave skuldre, og kjenner ikke på noe stort press, sier han.

Så langt i Paralympics ligger Saltvik Pedersen an til å tangere det fantastiske verdensmesterskapet på Lillehammer i januar.

– Det er dette vi har drømt om lenge. Å ta hvert fall tre gull og være med å kjempe i toppen i alle disipliner, er ganske kult!

Lagkamerat Marcus Grasto Nilsson kjørte også dagens storslalåmrenn i stående klasse. Han lå på 25. plass etter førsteomgang, og var ikke veldig fornøyd med kjøringen. Han kjørte seg opp én plass i finaleomgangen og endte til slutt på 24. plass.

Curlinglandslaget er slått ut

Det ble ikke det resultatet i Paralympics som curlinglandslaget hadde håpet på. I dag tapte de 7-6 mot Canada, og de ender dermed på en sjuendeplass i gruppen.

Dette skjer i morgen:

Skiskyting:

  • Nils-Erik Ulset skal å langdistansen på 12,5 kilometer.
Meld deg på vårt nyhetsbrev