#
Hallgeir Engebråten gikk sitt livs beste løp og tok OL-bronse søndag. Foto: NTB

Engebråtens skøytebronse ble dagens høydepunkt i Beijing-OL

Skrevet av Pernille Ingebrigtsen og NTB 6. februar 2022

Hallgeir Engebråtens imponerende bronse på 5000 meter, semifinaleplass for curlingduoen Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten og to norske snowboardere til slopestylefinalen var søndagens OL-høydepunkter sett med norske øyne.

For mens langrennsherrene og hoppherrene skuffet, viste skøyteløper Hallgeir Engebråten seg virkelig frem i Beijing-OL søndag da han sikret norsk bronse på 5000 meter. Svenske Nils van der Poel ble olympisk mester, mens sølvet gikk til nederlandske Patrick Roest.

 – Det er helt sjukt. Det er en ting jeg har drømt om helt siden jeg var liten, og det at jeg skal stå her allerede nå i mitt første OL, det er så stort at jeg klarer ikke helt å sette ord på det, sa bronsevinneren til Discovery Plus, ifølge NTB.

hallgeir2.jpg
Hallgeir Engebråten jubler etter sitt kanonløp på 5000 meter, som holdt til bronse i OL. Foto: NTB

Klæbo langt bak
Norsk medaljejubel ble det ikke på langrennstadion, og heller ikke i hoppbakken. På 30 kilometer skiathlon klarte ikke nordmennene å hamle opp med russiske Aleksandr Bolsjunov.

Hans Christer Holund ble beste norske på 4.-plass, men kom i mål hele to og et halvt minutt etter den russiske gullvinneren. Pål Golberg havnet på plassen bak Holund, mens Johannes Høsflot Klæbo endte på 40.-plass og ble slått med over ni minutter. Sjur Røthe måtte bryte.

langrenn.jpg
De norske langrennsherrene klarte ikke å bli med i medaljekampen. Foto: Geir Owe Fredheim 

7.-plass, 20.-plass og disk  
Marius Lindvik ble beste norske hopper på en 7.-plass i normalbakkerennet. Da hadde han hoppet seg opp ti plasser fra første omgang. Robert Johansson ble nummer 20, mens Halvor Granerud ble diskvalifisert etter finaleomgangen grunnet ureglementert hoppdress.

– Jeg fikk veldig dårlig tid i pausen, så da fikk jeg ikke fylt på med noe mer væske, og da ble jeg litt liten i forhold til dressen. Resultatet var såpass dårlig i utgangspunkter, så hvis man først skulle ryke ut på en sånn kjip ting, så var det i dag, forklarte Granerud etter rennet.

Etter herrenes normalbakkerenn ble det klart at Lindvik og Johansson får hoppe mandagens mixed-lagkonkurranse sammen med Anna Odine Strøm og Silje Opseth.

Opptur på isen og i slopestyle-løypa
En norsk opptur var at curlingekteparet Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien slo Sverige og Storbritannia og dermed er klare for OL-semifinale.

Også i slopestyle-kvalifiseringen ble det norsk jubel da snowboarderne Ståle Sandbech og Mons Røisland tok seg til OL-finale. Gullhåpet Marcus Kleveland klarte dessverre ikke å bli blant de 12 beste som gikk videre fra kvalifiseringen, og han må nå se videre mot neste konkurranse i Beijing.

curling.jpg
OL-semifinale venter for curlingspillerne Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien. Foto: NTB 

Dette skjedde også i OL mandag:

  • Mennenes utforrenn i Beijing-OL ble stoppet av vind. Rennet ble utsatt tre ganger i håp om bedre forhold, men til slutt måtte juryen gi opp. Utforrennet avvikles mandag.
  • Therese Johaug kunne stolt smykke seg med gull rundt halsen i Beijing-OL søndag. For første gang ble hun hyllet som individuell OL-vinner. Også stafettlaget i skiskyting, Marte Olsbu Røiseland, Tiril Eckhoff, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø, fikk sine velfortjente gullmedaljer.
Meld deg på vårt nyhetsbrev