#
Sunniva Hofstad er Norges fremste boksehåp. 17-årigen som allerede er dobbelt Europamester for juniorer blir senior-bokser i 2023. I 2024 er målet OL i Paris. Foto: Sharon Burgos Aresvik

Bruker gutta som boksesekk og har OL i blikket

Skrevet av Geir Owe Fredheim 5. mai 2022

Sunniva Hofstad fra Trondheim er en ung og slagkraftig jente som sikter høyt på boksehimmelen. 17-åringen, som allerede er godt meritert internasjonalt, har nemlig OL i Paris i 2024 som sitt største mål. På veien dit sparrer hun mot gutta.

10 år gammel steppet Sunniva inn i bokseringen for første gang. Hennes store forbilde, storebror, drev med boksing og hadde fått med lillesøster på trening. Boksing falt umiddelbart i smak hos lille Sunniva og hun merket raskt at hun mestret idretten.

X-faktor
Og det la bokselegendene og trenerne i klubben B-30 også merke til. Det var liksom ikke en ordinær liten jente som dukket opp på trening. Hun hadde noe ekstra. En x-faktor i bokseforståelse. Det var noe med blikket, bevegelsene, hurtigheten og slagene som fikk dem til å sperre opp øynene. Hun var rett og slett noe ekstraordinært.

- Boksing er det morsomste jeg holder på med. Jeg koser meg i ringen – i hvert fall når jeg får det til. Det er gøy å trene, og jeg jobber stadig med å bli bedre i ferdighetene. I tillegg ser jeg på meg selv som disiplinert og strukturert, og det er den indre motivasjonen som driver meg fremover. Jeg jobber rett og slett mot de målene jeg selv har satt meg, sier Sunniva Hofstad på telefon med Team Norway.

Skal bokse mot voksne damer
De som oppdaget Sunniva hadde rett. Hun var et talent utenom det vanlige. Drøyt fem år etter at hun debuterte på barnetrening tok hun sølv i Ungdoms-EM i 2019. I 2021 og 2022 fulgte hun opp med to gull i EM for juniorer i 75-kilos klassen. Neste år trer Norges beste kvinnelige juniorbokser inn i seniorklassen.

- Det er ikke mange jenter som driver med boksing i verden, men jeg gleder meg til å få flere muligheter og tøffere motstand.

På veien dit er det gutta som får gjennomgå.
- Jeg sparrer mot gutter. Det er det vi har å by på i klubben. Guttene er klart mye sterkere enn meg, men når jeg føler at jeg klarer å ta imot harde slag fra gutta så bør jeg ikke frykte noen andre jenter i ringen i hvert fall, sier hun og legger til:

- Det er litt kjipt at vi ikke er flere jenter. Derfor må jeg stadig vekk utenlands for å sparre mot andre jenter på like høyt nivå.

OL i Paris om to år
Sunniva Hofstad, nå med utøverstipend fra Olympiatoppen, god støtte fra familie og en rekke sponsorer i ryggen, har klare mål for fremtiden. De olympiske leker.

- I 2012 ble boksing for jenter en OL-gren. OL er noe av det største man kan delta i som bokser. Norge har aldri hatt en kvinnelig bokser der tidligere, så det hadde vært kult å fått til noe historisk. Derfor har jeg Paris 2024 som mål. Kvalifiseringen begynner allerede neste år.

Artikkelen fortsetter under Instagram-bildet:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sunniva Hofstad - Boxing (@sunnivahofstad)

- Og der kan alt skje?

- Hvis man kommer seg til OL er man allerede på så høyt nivå at alt kan skje. En medalje hadde betydd helt utrolig mye. Men jeg vet hva jeg vil ha.

Men før den tid er det først NM i Ålesund 6-8. mai. I november får hun mulighet til å bli verdensmester i juniorklassen før hun 1. januar 2023 trer inn i seniorklassen. Da begynner ting å bli enda mer alvorlig.

- Snart skal jeg bokse mot voksne damer. Det blir gøy.

Norge
Meld deg på vårt nyhetsbrev