#
Bø-brødrene Johannes og Tarjei fikk stå på OL-pallen sammen. Foto: Heiko Junge / NTB

Sprintgull og -bronse til Bø-brødrene – Lindvik sikret etterlengtet hoppgull i stor bakke

Skrevet av NTB 12. februar 2022

Superbrødrene Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø tok hver sin medalje på skiskyttersprinten. I storbakken sikret Marius Lindvik Norges første individuelle OL-gull siden 1964.

Lørdagens høydepunkter fra Beijing-OL:

  • Tross en strafferunde på stående skyting gikk Johannes Thingnes Bø inn til en kjempetid på skiskyttersprinten. Det ga overlegent OL-gull. Storebror Tarjei Bø tok bronsen, mens Quentin Fillon Maillet ble sølvvinner. – Først og fremst er jeg utrolig glad på Tarjeis vegne, var det første Johannes sa i seiersintervjuet med Discovery.
  • Marius Lindvik tok gullet i mennenes storbakke i OL. Det er det første norske storbakkegullet i olympiske leker siden Toralf Engan vant i 1964. – Nå er jeg så full av adrenalin og glede at jeg klarer ikke å prate. Fy fader, dette var gøy, sa Lindvik etter rennet.
  • Tross fall på første etappe kjempet Norge om medalje på kvinnenes langrennsstafett i Beijing-OL. Det endte med 5.-plass da ROC vant. – Jeg fikk ikke med meg så mye selv. Jeg lå plutselig der i snøen med en oppå meg. Det var ikke helt ideelt, for å si det sånn, sa Tiril Udnes Weng til NTB etter uhellet på åpningsetappen.
  • Håvard Lorentzen var langt unna å forsvare sitt OL-gull på 500 meter. Han endte på 15.-plass. Gullet gikk til hjemmehåpet Gao Tingyu.
  • Det norske laget i kvinnenes lagtempo på skøyter klarte ikke å ta seg videre til semifinale. Marit Fjellanger Bøhm, Sofie Karoline Haugen og Ragne Wiklund gikk på det norske laget.
  • Norges curlinglag tok en ny seier i OL-turneringens grunnspill med 7-6 over USA lørdag. Dermed står Steffen Walstads lag med to seirer og to tap.

lindvik NTB.jpg
Marius Lindvik kunne juble for OL-gull lørdag. Foto: Torstein Bøe / NTB

Og dette skjedde dagen før:

  • Marte Olsbu Røiseland leverte et plettfritt sprintløp i OL og utklasset konkurrentene. Med gull tok hun sin tredje medalje på tre øvelser i Beijing-lekene. Det var Froland-skiskytterens første individuelle OL-gull.
  • Johannes Høsflot Klæbo åpnet forsiktig, men slo knallhardt tilbake og tok bronsen på 15-kilometeren i OL. Ivo Niskanen knuste feltet og tok som ventet gullet foran Aleksander Bolsjunov. – Det å stå her med en bronsemedalje er for meg godt som gull, sa Klæbo etterpå.
  • Steffen Walstad og hans curlinglag måtte tåle et nytt tap i OLs grunnspill fredag. De skotske verdensenerne var litt for gode og vant 8-3. 
  • Ragnhild Mowinckel kjørte inn til sjetteplass i super-G-konkurransen. Verdensmester Lara Gut-Behrami var best og tok OL-gullet foran Mirjam Puchner og Michelle Gisin.

johannes.jpgJohannes Høsflot Klæbo tok en sterk bronse på 15-kilometeren. Foto: Geir Owe Fredheim 

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev