#
Birk Ruud var overlegen i Big Air-konkurransen i friski og tok et emosjonelt OL-gull. Foto: Geir Owe Fredheim

Birk Ruud lekte seg til historisk OL-gull – Graabak tok ansvar da Riiber satt i isolasjon

Skrevet av Pernille Ingebrigtsen og NTB 9. februar 2022

Birk Ruud leverte et vanvittig Big Air-show og hadde innkassert OL-gullet allerede før tredje og siste run. Kombinertgullhåpet Jarl Magnus Riiber sitter i koronaisolasjon, men Norge har også Jørgen Graabak som spurtet inn til OL-sølv.

Nok en innholdsrik dag er over i Beijing, og onsdagen bød på to nye medaljer for den norske troppen.

«Alle» forventet at Birk Ruud skulle ta OL-gull i Big Air, som for første gang i historien sto på OL-programmet for fristilkjørere. Og 21-åringen leverte så til de grader.

Allerede etter de to første svevene hadde nordmannen 187,75 poeng. Det var det ingen andre som klarte å matche, og dermed kunne Ruud kjøre sitt siste run med det norske flagget i hånden – et scenario han ikke hadde sett for seg.

– Jeg hadde ikke sett for meg at det skulle bli sånn. Jeg hadde sett for meg at jeg måtte «gunne» på ekstra. Det var det jeg var forberedt på, så jeg så ikke på noen av de andre som kjørte før meg. Men så ble det ikke sånn, og da var et en fantastisk mulighet til å kunne bære det norske flagget gjennom en double bio 1440, for de som lurer på hvilket triks det var, forteller Ruud.

Nordmannen delte seierspallen med amerikaneren Colby Stevenson (sølv) og svenske Henrik Harlaut (bronse).

birk3.jpg
Birk Ruud tok med seg det norske flagget da han gjorde dagens siste triks. Foto: Geir Owe Fredheim

Dette skjedde også i Beijing-OL onsdag:

  • Jørgen Graabak leverte varene i koronasmittede Jarl Magnus Riibers fravær og gikk inn til sølv i første OL-konkurranse i kombinert. Det var imponerende etter å ha gått ut 1.16 minutter bak lederen i langrennsdelen. Tyskeren Vinzenz Geiger og Graabak sprengte resten av feltet, og førstnevnte var best på slutten og tok gull. Bronsemedaljen gikk til østerrikeren Lukas Greiderer.
  • De norske alpinkvinnene kom til kort i slalåmrennet i Yanqing. Maria Tviberg og Mina Fürst Holtmann kjørte ut, mens Thea Louise Stjernesund ble nummer 15. Gullet gikk til den slovakiske slalåmspesialisten Petra Vlhová, mens det ble sølv til Katharina Liensberger (Østerrike) og bronse til Wendy Holdener (Sveits). To av favorittene, Sara Hector og Mikaela Shiffrin, kjørte ut.
  • De norske curlingherrene åpnet OL med en kruttsterk 7-4-seier over Sveits. Skip Steffen Walstad, Torger Nergård, Markus Høiberg og Magnus Vågberg spiller for det norske laget.

graabakNTB.jpg
Jørgen Graabak tok karrierens fjerde OL-medalje. Foto: NTB

Meld deg på vårt nyhetsbrev