#
Norge slår tilbake etter tre strake tap og vinner to kamper på rad i dag. Foto: Kristin Bentdal Larsen / Team Norway

– Vi gir oss aldri!

Skrevet av Kristin Bentdal 8. mars 2022

Curlinglandslaget hadde gått på tre strake tap i Paralympics før de snudde trenden. I dag ble både Latvia og Sveits slått.

– Dette her var gysla godt, som vi ville sagt det på Jæren, sier Sissel Løchen.

Hun får støtte av lagkamerat Ole Fredrik Syversen:

– Det smakte jævlig godt!

Norge lå under hele den første kampen, og i siste omgang sto det 6-5 til Latvia. Så setter først Jostein Stordahl en kanonstein som både slår ut Latvias stein, før den norske steinen blir liggende litt gjemt. Det gjorde at Latvia fikk en vanskelig oppgave i deres siste stein, som de ikke lykkes med. Dermed er alt klart for skip Ole Fredrik Syversen.

– Akkurat den steinen var jeg 100 prosent sikker på at jeg ville sette. Jeg hadde så god selvtillit denne kampen takket være laget. De har virkelig bygget meg opp, sier Syversen.

Saken fortsetter under bildet. 

Foto: Kristin Bentdal Larsen / Team Norway

Jostein Stordahl forteller at han mistet den gode følelsen i de tre foregående kampene, og at han følte at han hadde en dalende kurve. Da kjennes det ekstra godt å bidra sterkt til norsk seier.

– Det er så fantastisk deilig å klare å sette de steinene. Du skal slå ut motstandersteinen og plassere egen stein på riktig sted. Da må treffpunkt og kraft må være 100 prosent. Det er en stor lettelse når de sitter, sier Stordahl.

Tre strake tap

Etter en knallåpning med to seire, gikk Norge på tre strake tap mot henholdsvis Sør-Korea, Estland og USA. For å henge med i gruppespillet, måtte de vinne dagens to kamper.  Suksessoppskriften ble god lagmoral og en ukuelig vilje.

– Vi er veldig gode på å bygge hverandre opp og støtte hverandre. Og så gir vi hverandre masse kjærlighet, sier Sissel Løchen.

Geir Arne Skogstad er enig.

– Vi har en ukuelig vilje til å aldri gi oss. Vi skrur til maskineriet som skal kverne i stykker motstanderen. Den kommer til å vise seg å være viktig fremover!

Lagseier

Ole Fredrik Syversen forteller at laget har jobbet mye med hodene, både i går kveld og i dag for å løfte seg før dagens kamper.

– Dette var en skikkelig lagseier der alle spiller bra, og da er det ordentlig moro å vinne, sier Syversen.

Når trener Peter Dahlman skal beskrive dagens seire med tre ord, svarer han «laginnsats, laginnsats, og laginnsats». Før han utdyper:

– Vi vet hva vi kan, og hva vi er gode på. Vi gir ikke opp, men starter kvernen. Nå skal vi bygge videre på det vi kan i de neste kampene.

Tiendeplass i skiskyting

Nils-Erik Ulset gikk i dag sin andre skiskytterdistanse under Paralympics. Med kun én bom og 19 treff, hadde han en mye bedre dag på standplass enn på åpningsdistansen. Likevel havner han tre og et halvt minutt bak canadiske Mark Arendz, som vinner mellomdistansen i skiskyting i Paralympics.

Saken fortsetter under bildet.

Foto: Kristin Bentdal Larsen / Team Norway

Dette skjer i morgen:

Curling:

  • Norge møter Sverige og Kina i curling.

Langrenn:

  • Det er klart for sprint i Paralympics, og alle de norske langrennsløperne stiller til start.
Meld deg på vårt nyhetsbrev