#
Birgit Skarstein var fornøyd da hun gikk i mål til en sjetteplass på dagens 15 kilometer. Foto: Kristin Bentdal Larsen / Team Norway

– Målet var å kose meg på ski

Skrevet av Kristin Bentdal Larsen 6. mars 2022

Birgit Skarstein gikk inn til en sjetteplass på dagens 15 kilometer langrenn. Etter målgang var hun strålende fornøyd med gjennomføringen.

– Jeg hadde to mål i dag. Det ene var å ikke smelle knallhardt i veggen, og det andre var å kose meg på ski. Jeg klarte begge deler, så jeg er superfornøyd, sier Birgit Skarstein.

Saken fortsetter under bildet.

Foto: Kristin Bentdal Larsen / Team Norway

Solen og påskeværet var på plass på langrennstadion i Zhangjiakou, og utøverne fikk en strålende dag i løypa. Skarstein forteller at hun egentlig ikke skulle gå langdistansen og at dette ble en bonus for henne.

– Prestasjonen i dag gir jeg ti av ti. Jeg disponerte knallbra og koste meg på ski. Jeg unngikk å gå på en smell og hadde en god konkurranseforberedende økt. Det var akkurat det jeg skulle gjøre i dag. Jeg føler at jeg fikk akkurat det jeg ønsket ut av dagen.

Skulle gå så sakte som mulig

Strategien til Skarstein i dag var såre enkel. Hun skulle gå så sakte hun bare klarte, uten å ramle fullstendig av fra start. Deretter skulle hun holde det rolige tempoet gjennom hele løpet, samtidig som hun fikk litt «pump i systemet» uten å gå for hardt. Det klarte hun.

– Jeg skulle gå litt progressivt sånn at jeg kunne gå tøffere og tøffere gjennom løpet, og det klarte jeg godt. Da jeg hørte at folk rundt meg begynte å få smellen på fjerderunden, mens jeg hentet meg inn, så tyder det på at jeg disponerte bra. Det er jeg superfornøyd med, sier hun.

På onsdag venter sprinten, og Skarstein har allerede begynt forberedelsene. Hun har også fått med seg nyhetene hjemme om at Therese Johaug og Kjetil Jansrud legger toppidrettsskoene på hylla.

– Det er noen store bautaer i norsk idrett som har levert fantastiske idrettsøyeblikk og som begge to har vært superinspirasjoner for meg, avslutter Birgit Skarstein.

Meld deg på vårt nyhetsbrev