#
Marcus Kleveland og Mons Røisland tok henholdsvis gull og bronse i Big Air-konkurransen i X Games. Foto: NTB

X Games-gull til Kleveland. - Det føles helt sykt!

Skrevet av NTB 1. februar 2021

Marcus Kleveland vant gull i big air-konkurransen i X Games i Aspen i Colorado, mens Mons Røisland sørget for to nordmenn på pallen med tredjeplass.

Marcus Kleveland vant gull i big air-konkurransen i X Games i Aspen i Colorado, mens Mons Røisland sørget for to nordmenn på pallen med tredjeplass.

Klevelands to beste «run» sikret ham 96 poeng og en plass øverst på pallen. Dermed sikret 21-åringen fra Dombås seg sitt fjerde X Games-gull. Fra tidligere har han to gull i slopestyle og ett i knuckle huck.

– Det føles helt sykt. Jeg har ikke ord engang, jeg. Etter to år ute, komme hit og ta mitt første gull i big air føles helt vilt. Det er jo verdens beste følelser, sa 21 år gamle Kleveland.

– Endelig satt det for Marcus! Han har vært så nære flere ganger, men ikke hatt marginene på sin side. I kveld var han overlegen, sier sportssjef i Per Iver Grimsrud i Brettforbundet.

Kleveland skadet seg stygt i 2018, men kom tilbake med sølv i X Games på samme sted i fjor.

– Veien fra knust kneskål til dette har vært lang, men gutten han jobbet beinhardt og får virkelig fram det som bor i ham. Jeg er så mektig imponert og stolt, fortsetter han.

Bronse til Røisland
Den svenske snowboardkjøreren Sven Thorgren havnet på plassen bak med 95 poeng.

Bronsemedaljen var det nordmannen Mons Røisland som sikret med til sammen 93 poeng fra sine to beste omganger i konkurransen. I alt ble det kjørt fem «run» i big air-konkurransen, som i likhet med de andre øvelsene i X Games ble gjennomført uten publikum.

– At Mons også tar tredjeplassen viser bare hvor god snowboard-utøver han er. Jeg er så glad på guttas vegne, sier Grimsrud.

Følte seg bortdømt
Røisland dro tidligere søndag inn en sølvmedalje i slopestylefinalen i snowboard i Aspen. Konkurransen ble utsatt på grunn av dårlige forhold og lav fart etter stort snøfall lørdag, men søndag lokal tid kunne den gjennomføres.

I den konkurransen havnet Kleveland på en femteplass. Begge følte seg urettferdig behandlet av dommerne, og Røisland mener at hans siste runde burde holde til gull.

– Jeg skal være ærlig at jeg trodde jeg havnet på toppen av pallen da. Jeg kan vel ikke si det er skuffende med sølv, men godfølelsen var altfor bra, sa Røisland til NRK.

– Da jeg havnet på femteplass, så er det ganske bittert, sa Kleveland om runden han trodde sikret pallplass. Han viste senere på kvelden at formen og triksene sitter da han sikret gullet i big air.

Meld deg på vårt nyhetsbrev