#
Leif Olav Alnes, Amalie Iuel og Karsten Warholm reiser som trio til OL i Tokyo. Foto: Geir Owe Fredheim

Warholm: - Alle vil ha gullmedaljen

Skrevet av Geir Owe Fredheim 16. juni 2021

Karsten Warholm vil i manges øyne være favoritt på 400 meter hekk under OL. Selv kaller han seg en Dark Horse.

- Uansett hvem du spør så vil alle ha gullmedaljen. Alle slåss om topplasseringen og mine ambisjoner vil være å ta de utfordringene som skulle by seg, sier Karsten Warholm til Team Norway.

- Du anses som favoritt på 400 meter hekk i OL?

- Det kommer nok an på hvem du spør.

- Og hvis jeg spør deg?

- Jeg kaller meg selv en Dark Horse. Er du ikke enig, smiler Warholm.

Nær verdensrekord
Warholm har hatt en meget god start på sesongen og åpnet med å sette ny verdensrekord på 300 meter hekk på Bislet med tiden 33,26, som er hele halvsekundet bedre enn i fjor.

Under 2020-sesongen oppnådde han flere ekstremt gode tider. Med tiden 46,87 på 400 meter hekk i Stockholm var han fattige ni hundredeler bak Kevin Youngs 28 år gamle verdensrekord fra OL-finalen i Barcelona i 1992.

- Jeg har lært å leve med spørsmål om verdensrekorden, men jeg har samtidig også lært meg å svare at jeg ikke vet. Vi får bare se. Det er det som er gøy med idrett at man ikke vet svaret på forhånd.

Leif Olav Alnes sier det er flott at Warholm var så nær verdensrekorden i fjor.
- Det viktigste er å passe på at du er i angrep hele tiden. Det er fort gjort å havne i forsvarsposisjon. Det er aldri lurt. Spill angrep alltid når du kan, er Alnes´ tips.

Leif Olav Alnes reiser til OL med Warholm og Amalie Iuel. Han sier at de frem mot OL skal ha fokus på å gjøre det de vanligvis gjør.
- Man må aldri be noen gjøre mer enn sitt beste – det holder alltid, sier Leif Olav Alnes.

Amalie Iuel gleder seg
Amalie Iuel gleder seg til å reise til OL og er nettopp innstilt på å gjøre sitt beste.
- Oppkjøringen har vært annerledes enn tidligere sesonger og vi er midt i en pandemi. Vi har ikke vært på treningsleir i utlandet så det har blitt mye løping i Vallhall, Bislet og på Olympiatoppen.

- Hva er dine ambisjoner i OL?
- Det handler om å prøve å ha mest mulig fokus på seg selv og ikke la seg påvirke av det indre og ytre presset. Det blir viktig å ha det gøy og å forsøke å senke skuldrene, sier Iuel.

Amalie Iuel sesongdebuterte på friidrettsstevnet Boysen Memorial på Bislet og løp inn til 56,62. Under VM i Doha i 2019 løp hun inn til norsk rekord med tiden 54,72.

- Jeg har litt dårlig oversikt over hva mine andre konkurrenter har gjort de to siste årene – jeg må bare prøve å ha fokus på meg selv og gjøre mitt aller beste nå frem til OL, sier Iuel. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev