#
Helene Næss (t.v) og Marie Rønningen går for medalje i sitt første OL. Foto: Tobias Stoerkle / Geir Owe Fredheim

Tønsberg-jentene går for medalje i sitt første OL

Skrevet av Geir Owe Fredheim 12. juni 2021

Marie Rønningen og Helene Næss klarte akkurat ikke å kvalifisere seg til OL i Rio. Nå derimot er de klare for OL i Tokyo. Målet er klart. OL-medalje!

Team Norway tok turen opp til Olympiatoppen da seiljentene fra Tønsberg prøvde OL-klærne.

- Det er stort og spesielt å stå her med disse klærne. Jeg er spent i kroppen. Det blir mange nye opplevelser, men gleder meg veldig mye, sier Marie Rønningen.

- Det blir kjempegøy, selv om det blir et litt annerledes enn vi håpet på, men vi må bare gjøre det beste ut av det, supplerer Helene Næss.
Seilt sammen i åtte år.

Jentene begynte å seile sammen da en trener oppdaget at disse to jentene ville fungere bra sammen i 49er FX-klassen. Etter bare noen år sammen var de nær ved å kvalifisere seg til OL i Rio i 2016.
- Vi var bittert nærme ved å kvalifisere seg til OL, men nå er det revansje, sier Rønningen.
- I Rio ville målet vært en topp 10 plassering og ville ikke vært i nærheten av en medaljesjanse slik jeg føler vi er nå. Vi stiller mye sterkere nå, sier Næss.

EM-gull og to EM-sølv
Jentene har gode meritter å vise til før OL. I 2018 ble de europamestre, mens i 2019 og 2020 har de tatt sølvet. Når vi spør dem hvem som blir deres sterkeste konkurrent i OL svarer de i kor; Brasil.
- Vi slår dem kanskje mest på trening, så vi vet hvor nivået ligger, men de er veldig gode når det gjelder og tar frem et ekstra nivå når det er konkurranser. Men det betyr ikke at det nødvendigvis blir sånn i Japan – så der tar vi dem, håper jentene.

Før pandemien hadde både familie og venner tenkt seg over til Japan for å heie på jentene, men de er nødt til å bli hjemme.
- Her må de snu døgnet og sitte klistret foran skjermen i stedet – og kjøre Japan-style i Norge isteden.

Les mer på Norges seilforbund

Meld deg på vårt nyhetsbrev