#
– Jeg er litt skuffet, men samtidig er jeg stolt over hvor langt jeg har kommet, sier Tomoe Zenimoto Hvas etter at han røk ut i OL-semifinalen på 200 meter medley. Foto: Geir Owe Fredheim

Tomoe Zenimoto Hvas om å være i Tokyo-OL: – Det har vært drømmen min lenge

Skrevet av Pernille Ingebrigtsen 29. juli 2021

Svømmer Tomoe Zenimoto Hvas er halvt japansk. Det har gjort det ekstra spesielt å delta i Tokyo-OL. Torsdag svømte han OL-semifinale.

– Det er helt fantastisk å være her, og det har vært drømmen min veldig lenge. Her i Japan kan jeg representere det andre hjemlandet mitt, Norge. Å kunne snakke japansk med mange av de lokale folkene, har vært veldig gøy. Jeg får mange meldinger fra japanske fans, og det setter jeg utrolig stor pris på, forteller den 21 år gamle OL-debutanten som var norsk flaggbærer under åpningsseremonien i Tokyo.

Torsdag svømte han semifinale på 200 meter medley – etter å ha satt ny norsk rekord i forsøksheatet dagen før med tiden 1.57,64. I OL-semifinalen åpnet Hvas sterkt, men mot slutten fikk han det tøft. Til slutt endte han sist i sitt heat.  

– Jeg tok i litt for mye de første 100 meterne, og det kostet litt for mye krefter. Det var en uerfaren tabbe av meg. Det er første gang jeg er i semifinale i et så stort mesterskap. Jeg tenkte at jeg ikke hadde noe å tape, forklarer Hvas til norsk presse på svømmearenaen i Tokyo. 

– Jeg er litt skuffet, men samtidig er jeg stolt over hvor langt jeg har kommet, fortsetter han.

– OL om tre år kan bli en helt annen opplevelse  
Han tror Paris-OL i 2024 kan bli spennende.

– Jeg tror at hvis jeg fortsetter utviklingen, kan OL om tre år bli en helt annen opplevelse hvor jeg kan konkurrere i finaler.

Tidligere i OL svømte Hvas 200 meter butterfly – der han også satte norsk rekord. Det holdt likevel ikke til semifinale. Alt i alt sier Bærumsvømmeren seg fornøyd med mesterskapet i Tokyo.

– Det har vært helt fantastisk. Bare muligheten til å være her, bære flagget, at jeg perset på mitt første løp og så gjorde et kjempeløp i går, sier han.

#
Meld deg på vårt nyhetsbrev