#
Suzanna Tangen og Jason Dyck i Tokyo. Foto: Kristin Bentdal Larsen

Tangen om Tokyo: – Jeg var bare dødsspent

Skrevet av Kristin Bentdal Larsen 1. september 2021

På grunn av poengsystemet i parasykling hadde ikke Suzanna Tangen mulighet til å kvalifisere seg direkte til Paralympics. Redning ble et wildcard.

– Det var en kjempestor overraskelse! Jeg tenkte lenge at det ikke kom til å skje, sier Suzanna Tangen om Paralympics-billetten.

Som eneste norske håndsyklist på landslaget er det en umulig oppgave for Tangen å samle poengene som trengs for direktekvalifisering til Paralympics. Men som en av de fremste kvinnelige syklistene fikk hun et wildcard til Tokyo-lekene.

– Jeg sendte Jason (Dyck) en melding tidligere på dagen og sa «Jason, du må si det til meg med én gang du får vite noe». Jeg var bare dødsspent, sier hun.

Og heldigvis for Tangen, var ikke gladnyheten langt unna.  

– Jeg fikk e-posten om wildcard og ringte Suzy ett minutt senere. Jeg tror vi begge begynte å gråte, sier Jason Dyck, treneren til Tangen. – Vi hadde håpet på wildcard lenge, og vi har jobbet hardt for at hun skulle ha best mulige sjanser til å få det. Når vi fikk vite at hun skulle til Tokyo ble vi overlykkelige!

Føler seg sterk
Tangen deltar i tempo og fellesstart i Tokyo. Temporittet ble tungt for Tangen, som havnet sist. Men ifølge trener Jason Dyck, er det i fellesstarten hun har de største sjansene.  

– Suzys styrke ligger i fellesstart. Der spiller strategi en stor rolle og det er der hun kan få et godt resultat. Vi håper på en sterk prestasjon, sier Dyck.

Både Jason og Suzanna er tydelige på at de fokuserer på prestasjon, og ikke resultat. Likevel kan treneren melde om at Suzanna er i god form.

– Hun føler seg veldig sterk nå, og det er alt jeg som leder kan håpe på. Det er en god følelse å høre at utøveren kjenner seg både sterk og motivert, sier han.

Suzanna selv sier at målet er å prestere i forhold til det arbeidet de har lagt ned.

– Jeg skal gjøre mitt absolutt beste, og så får plasseringen bli som den blir. Så lenge jeg vet at det ikke var noen tabber eller dumme avgjørelser, og at jeg tok gode avgjørelser, så skal jeg være sykt fornøyd, sier hun.

Meld deg på vårt nyhetsbrev