#
Felix Baldauf er en av syv brytere som kjemper om OL-plass i Sofia 6.-9. mai. Foto: NTB

Syv norske brytere kjemper om OL-plass i Sofia

Skrevet av Geir Owe Fredheim 5. mai 2021

Syv norske brytere, to kvinner og fem menn, kan kvalifisere seg til OL i Tokyo. Under Verdens-kvaliken 6. -9. mai i Sofia. - Selv om forberedelsen ikke har vært 100 prosent optimale, så skal vi uansett bite godt fra oss. Vi har stor tro på å lykkes, så får det bære eller briste, sier sportssjef Erik Allum Rønstad i Norges Bryteforbund.

Denne helga er det siste sjanse for å kunne kvalifisere seg til OL. Det er kun én ting som gjelder. Å ta seg til finale!

- Vi skulle selvsagt hatt flere kamper på matta i beina før avreise, men koronasituasjonen har gjort det utfordrende. Alle har holdt seg skadefri. Noen utøvere har valgt å oppholde seg i utlandet den siste tiden for å få optimal sparring, sier Allum Rønstad til Team Norway.

Følgende utøvere har mulighet til å kvalifisere seg til OL:

• Grace Bullen (57 kr) – Fredrikstad Bryteklubb Atlas
• Iselin Solheim (76 kg) – IF Urædd Bryting
• Stig-André Berge (60 kg) – Oslo Bryteklubb
• Morten Thoresen (67 kg) – Bodø Bryteklubb
• Per Anders Kure (77 kg) – T&IL National
• Felix Baldauf (97 kg) – IL Braatt
• Oskar Marvik (130 kg) – SP 09

De norske jentene og guttene har valgt ulike oppkjøringer i denne vanskelige koronasituasjonen. Grace Bullen har valgt sin oppkjøring hjemme i Fredrikstad, mens Iselin Solheim har valgt å holde seg i utlandet, henholdsvis Tyskland (Heidelberg) og Sverige (Helsingborg). Begge vår jenter deltok også i EM i Polen nylig. For gutta sin del, så har de i etterkant av OL kvalen i Budapest valgt å holde seg i Norge med et par unntak. Den siste uken/ukene har Oskar Marvik og Felix Baldauf befunnet seg i Tyske Heidelberg, for å gjøre sine siste forberedelser, skrive bryteforbundet på sine nettsider

- Hvordan er stemningen?

- Utøverne kjenner selvsagt på en ekstra nerve nå når det er siste mulighet for å kvalifisere seg, men utøverne er i godt humør og angrepsposisjon, sier sportssjefen i Bryteforbundet.

Team Norway ønsker bryterne lykke til i OL-kvalifiseringen.

Live-stream fra mesterskapet kan følges på UWWs platform: https://uww.org/event/world-og-qualifier

Meld deg på vårt nyhetsbrev