#
Blir det endelig VM-gull på Sander Sagosen og resten av håndballgutta? Vi ser uansett frem til mesterskapet i Egypt. Foto: NTB

Norges vei til mulig VM-finale

Skrevet av Geir Owe Fredheim 12. januar 2021

Mye skal klaffe dersom Norge igjen skal klare å ta seg helt til en VM-finale i håndball, men er det noe de norske håndballgutta kanskje har mest lyst på akkurat nå - så er det et gull!

13. januar er det duket for VM i Egypt og 31. januar kan det være at Norge igjen står klar på streken i en VM-finale. Hvem som er favoritt til å ta gullet strides de lærde om - men det er ingen tvil om at mesterskapet fremstår som meget åpent. 

Dessuten spiller koronasitusjonen inn. Hvem er best uten publikum, men klarer å holde seg friske, og hvem får til den beste håndballen er trolig det som skal til i år. 

Det er i år åtte grupper á fire lag hvor de tre beste i respektiv gruppe går videre til hovedrunden. I hovedrunden vil det være fire grupper á seks lag hvor de to beste fra hver pulje er klare for kvartfinale. 

Oppsettet gjør at Norge i en eventuell kvartfinale, ligger an til å spille mot EM-tittelforsvarer Spania eller Tyskland.

Her er gruppene:

* A: Tyskland, Ungarn, Uruguay, Kapp Verde.

* B: Spania, Tunisia, Brasil, Polen.

* C: Kroatia, Qatar, Japan, Angola.

* D: Danmark, Argentina, Bahrain, Kongo-Kinshasa.

* E: Norge, Frankrike (mot Norge 14. jan.), USA (16. jan.), Østerrike (18. jan.).

* F: Portugal, Algerie, Island, Marokko.

* G: Sverige, Egypt, Tsjekkia, Chile.

* H: Slovenia, Hviterussland, Sør-Korea, Russland.

* Tittelforsvarer: Danmark.

* TV i Norge: TV 3 og strømmetjenesten Viaplay. Norges kamper som hovedregel med avkast 20.30 norsk tid (21.30 i Egypt).

* Finale: Søndag 31. januar 17.30 norsk tid.

14.01 20:30 Norge - Frankrike
16.01 20:30 USA - Norge
18.01 20:30 Norge - Østerrike

Følg håndballgutta på håndballforbundets hjemmeside 

Meld deg på vårt nyhetsbrev