#
Bryter Stig-André Berge og byrådsleder Raymond Johansen ser frem til den store idrettsfesten på Jordal Amfi. VM i bryting går av stabelen 2. - 10- oktober.

Klar, ferdig - VM på hjemmebane!

Skrevet av Geir Owe Fredheim 27. september 2021

Superveteran Stig-André Berge ble kalt «bestefar» to ganger under en pressekonferanse på Ullevaal få dager før VM i bryting går av stabelen i Oslo. Selv ser han på seg selv som den syvende far i huset! Medaljesjansene vil han helst ikke snakke om.

800 deltakere fra mer enn 80 land er på vei til Oslo og Jordal Amfi. Norge AS er åpnet etter 18 måneder med koronarestriksjoner. Alt ligger til rette for en gedigen idrettsfest i hovedstaden!

- Dette er det største idrettsarrangementet på norsk jord etter at pandemien startet. Vi er utrolig stolte av være en stor bidragsyter til at dette mesterskapet finner sted i Jordal Amfi. Oslo har et mål om å være en idrettsby og dette er en fantastisk anledning til å vise frem idretten og bidra til økt rekruttering, sier byrådsleder Raymond Johansen til Team Norway.

Under en pressekonferanse på Ullevaal Stadion fikk Raymond Johansen anledning til å hilse på flere av bryterne som skal i ildene, og ikke minst Stig-André Berge. Begge er nemlig fra Groruddalen i Oslo.

- Stig-André representerer Groruddalen, Oslo og Norge på en fantastisk måte. Han er en sprudlende idrettsutøver som gir av seg selv. Å få kronet sin karriere med et VM på hjemmebane er utrolig stort, sa Raymond som også benyttet anledningen til å takke «Stigga» for det han har betydd for brytesporten.

Litt rart
Stig-André Berge deltar i sitt 31. eller 32. store internasjonale mesterskap. Selv har han gått surr i tellinga.

- Det er litt rart at det går mot slutten, men det blir vanvittig kult å gjøre det på hjemmebane. I natt våknet jeg faktisk klokken 03.00 og lå i én time og tenkte på VM før jeg sovnet igjen, sier Berge.

Han gleder seg til å vise frem brytesporten for Norge. De som ikke har billett til mesterskapet kan følge VM på NRK.

- Jeg håper vi kan skape en brytefeber og vise frem for det norske folk hva bryting er. Dette er en verdensidrett.

- Hva slags ambisjoner har du?
- Får jeg ut det nivået jeg har på trening så kan det gå bra. Men jeg er for gammel til å snakke om medaljer før mesterskapet begynner. Det har jeg gjort altfor mange ganger i karrieren. Det jeg kan si er at vi alle er revansjelystne etter at ingen brytere kom til OL i Tokyo, sier Berge.

I TV-serien «Hodet i klemme» som går på NRK blir man bedre kjent med bryterprofilene. I episode nummer to kom det frem at Stig-André Berge ikke legger helt opp etter VM. Da går han nemlig rett inn i trenerteamet i Norges Bryteforbund! Det er med andre ord ikke helt over for Norges fremste bryterprofil.

Team Norway ønsker bryterne og Norges Bryteforbund lykke til med mesterskapet! 

Meld deg på vårt nyhetsbrev