#
Helle Sofie Sagøy får stipend fra JYSK hvert år frem mot Paralympics i Paris 2024. Foto: Geir Owe Fredheim

JYSK Norge gir stipend til tre parautøvere

Skrevet av Geir Owe Fredheim / Pernille Ingebrigtsen 24. november 2021

Parautøverne Helle Sofie Sagøy, Kristian Moen og Marcus Grasto Nilsson har alle fått JYSK-stipend til sin videre toppidrettssatsing.

Badmintonspiller Helle Sofie Sagøy deltok i Paralympics i Tokyo for bare noen måneder siden, hvor hun fikk en imponerende 4.-plass, og er også en av de heldige som nå får stipend. Hun vil motta 25 000 kroner hvert år helt frem til Paralympics i Paris i 2024.

– Oppholdet i Tokyo ga både meg og min trener mersmak. Jeg er alt i alt veldig fornøyd med min debut i Paralympics. Denne gangen var jeg ikke bedre enn en fjerdeplass. Nå tar jeg med meg alle erfaringene og skal jobbe hardt for å se om jeg kan komme høyere opp på resultatlistene, sier Helle Sofie Sagøy.

Artikkelen fortsetter under bildet.
MicrosoftTeams-image (4).png
Marcus Grasto Nilsson og Kristian Moen takker JYSK Norge for støtten. Foto: Pernille Ingebrigtsen

– En anerkjennelse
Alpinist Marcus Grasto Nilsson og brettkjører Kristian Moen er også glade for å være med i JYSK-satsingen.

– Å få stipend fra JYSK er kjempekult. Det er jo en anerkjennelse av det arbeidet man har lagt ned gjennom noen år – og en ekstra motivasjon inn mot sesongen som kommer, der målet naturligvis er VM på hjemmebane og Paralympics i Beijing. Det er en stor sesong med to mesterskap. Det er ikke hvert år, så det må man bare bruke så godt som mulig, sier Grasto Nilsson.

Kristian Moen, som kjører for Funkis Snowboardklubb, takker for støtten og sier det er en stor annerkjennelse å få et slikt stipend. Han er en erfaren kjører og kan også se tilbake på deltakelse i Paralympics i PyeongChang 2018.

– Dette setter jeg stor pris på. Jeg skal gjøre så godt jeg kan denne sesongen, sier han.

Vil oppfylle drømmer
JYSK Norge har siden 2004 vært hovedsponsor av paraidretten i Norge, og hvert år i september deler de ut stipend til tre parautøvere som viser gode holdninger og satser fullt på sin idrett. Målet er at stipendet kan bidra til å optimalisere og tilrettelegge for videre toppidrettssatsning for den det tildeles.

– I JYSK sier vi «bring dedication», meet possibilities». Denne holdningen ønsker vi å ta med over i sponsoratet vårt ved hjelp av disse stipendene. Vi vil hjelpe de som ønsker å satse på drømmen sin, sier Krister Andreassen, Sales & Marketing Manager i JYSK Norge.

Meld deg på vårt nyhetsbrev