#
Rifleskytter Jenny Stene gjør seg klar for sitt første OL. Der kommer hun til å gi alt for medalje. Foto/Video: Geir Owe Fredheim

Jenny Stene: - Drar ikke til OL for å bli listefyll

Skrevet av Geir Owe Fredheim 17. juni 2021

Den norske rifleskytteren Jenny Stene er uredd før hun drar til OL i Tokyo. - Målet er jo å gjøre det best mulig, så jeg drar ikke til OL for å bli listefyll.

Den norske rifleskytteren, som representerer Kisen MSL og Haga SKL, er klar for sitt første OL hvor hun skal delta i 10 meter luftrifle og 50 meter helmatch.

- Jeg ser veldig frem til det og jeg tror jeg kommer til å kose meg.

- Hva er i fokus nå før OL?
- Jeg skal trene mest og best, og gjøre alt jeg kan for å lykkes.

Verdensrekord
Stene er et kjent navn i skyttermiljøet og satte også verdensrekord i 2019 i øvelsen 50 meter helmatch hvor utøverne skyter 40 skudd knestående, 40 skudd liggende og 40 skudd stående.
- Det var rart å sette verdensrekord. Jeg visste det ikke før noen fortalte meg det da jeg var ferdig med skytekonkurransen. Det er gøy og jeg må bare nyte det, sier Stene.

Under EM i slutten av mai var Jenny Stene litt ute av form på de individuelle øvelsene, men vant en bronse i mixed lag sammen med Katrine Lund og Jeanette Hegg Duestad. Sistnevnte er også klar for OL.

Skytterjentene har virkelig latt høre fra seg, og skyter meget bra internasjonalt.
- Det er en veldig bra konkurranse blant jentene.

- Hva er det som gjør dere så bra?
- Vi må slå gutta og være best rett og slett.

10 meter luftrifle
Under øvelsen 10 meter luftrifle skal jentene skyte 60 skudd stående. Det er en øvelse som de færreste vet hvor vanskelig er.
- Blinken er som en kulepennprikk, og den må du faktisk treffe 60 ganger og ganske midt i for å ta medalje.

- Og det har du klart?
- Ja mange ganger.

- Hva blir viktig for deg fremover mot OL?
- Ha det gøy, kose meg og trene.

Sportssjef i Norges Skytterforbund Tor Idar Aune er optimistisk før OL på vegne av Jenny Stene.

- Jenny drar hjem fra EM med medaljer og fikk en god gjennomkjøring før OL. Små justeringer de neste ukene og hun vil forhåpentligvis være Jenny som Jenny skal være når vi kommer til OL. Hun har fått trent veldig godt i koronaperioden og vil få gode forberedelser de siste ukene før avreise, sier Aune.

Les mer på skyting.no 

Meld deg på vårt nyhetsbrev