#
Ida Yessica Nesse sammen med far og trener Jo Nesse i Paralympic Village i Tokyo (foto: Kristin Bentdal Larsen)

Ida Yessica måtte endre øvelse: – Det blir en opplevelse

Skrevet av Kristin Bentdal Larsen 28. august 2021

Ida Yessica Nesse er klart for sitt andre Paralympics, og målet er å ta medalje for Norge i diskos.

– Det kjennes veldig bra ut! Jeg har kastet veldig langt, nesten 38 meter, så får jeg til det i konkurransen så kan det bli medalje, sier Ida Yessica Nesse.

Nesse er en av verdens beste spydkastere, men i Paralympics og andre store, internasjonale mesterskap, er det kun diskos som er en mesterskapsøvelse i hennes klasse. Det har gjort at 28-åringen har omskolert seg til å bli diskoskaster.

– Diskos er øvelsen for meg nå. Jeg har tre europarekorder i spyd, men siden det ikke er en øvelse for min klasse i Paralympics, så satser jeg på diskos, sier Nesse.

På medaljejakt
Selv om det er spyd som er hennes favorittøvelse, er det ingen tegn til at Nesse har skrudd ned ambisjonene i Tokyo. Målet er å ta med edelt metall hjem til Norge – i diskos.

– Jeg ligger veldig bra an, og formen er bra. Det er jo medalje som er målet, sier hun.  

Ifølge Nesse er det to utøvere i klassen hennes som er de sterkeste kasterne, og som mest sannsynlig tar de to øverste plassene. Men tredjeplassen, den er helt åpen.

– Det er to kinesere som kaster lengst, mens vi andre ligger helt likt, forklarer hun. ­– Det hadde vært utrolig gøy å ta NM-kravet som er 36 meter. Kaster jeg lengre enn det, og opp mot 38 meter, så kan det bli medalje. Det hadde vært veldig gøy, avslutter hun.

Meld deg på vårt nyhetsbrev