#
Foto: Hopplandslaget

Hopplandslaget: 12 utøvere - ett lag!

Skrevet av Geir Owe Fredheim 10. mai 2021

Det er et stolt hopplandslag som presenterer troppen foran den viktige OL-sesongen! - Det handler også om at historisk sett har mange i Norge tenkt at hopplandslaget er herrelandslaget. Nå er hopplandslaget både gutter og jenter. Da er vi ferdig med den illusjonen, sier sportssjef Clas Brede Bråthen.

- Dette er et grep vi gjorde i praksis for noen år siden og som er blitt sterkere og sterkere, men det er blitt synliggjort gjennom dette uttaket av ETT hopplandslag, fortsetter Claes Brede Bråthen. 

Hopplandslaget har flere utøvere å spille på. 
- Vi har veldig kompetente folk i støtteapparatet både på jente- og guttesiden. Ikke minst det viktigste av alt: Vi har utøvere som kan vinne hopprenn, sier Christian Meyer, landslagstrener for kvinnene.

Reaksjonene har vært utelukkende positive fra utøverne. Halvor Granerud postet selv på Instagram følgende budskap: 

- Vi er ett lag. Som Clas påpekte under dagens pressekonferanse, har gjerne «hopplandslaget» vært synonymt med herrelaget. Ord er makt. Vi tar derfor saken i egne hender og synliggjør at begge lagene uavhengig av kjønn er «hopplandslaget». Vi har mye å lære av hverandre, og sammen blir vi sterkere. Mange store begivenheter venter for denne sesongen og jeg har troa på at vi sammen vil stille sterkere in i en spennende sesong. VI er hopplandslaget.

 
 
 
 
 
Se dette innlegget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et innlegg delt av Halvor Egner Granerud (@halvorgranerud)


Fullspekket sesong - med OL som høydepunktet
En fullspekket hoppvinter venter i 2021/22-sesongen. Hopplandslaget har tatt ut 12 utøvere.

- Vi går inn i tidenes hoppsesong med vinter-OL i Beijing, skiflygings-VM i Vikersund, hoppuka og RAW AIR som de største høydepunktene. I tillegg er vi vitne til tidenes hoppkalendere, sier sportssjef Clas Brede Bråthen.

Ingebjørg Saglien Bråten (Etnedal), Anders Håre (Vikersund) og Robin Pedersen (Stålkameratene) får ikke fornyet plass på hopplandslaget.

- Vi spisser landslagssatsingen inn mot en sesong der vi har høye sportslige mål, men det vil alltid være muligheter for å konkurrere seg inn på laget i internasjonale renn. Samtidig viser resultatene fra sesongen vi er ferdig med at nivået i norsk hoppsport ikke har vært høyere i moderne tider, sier sportssjefen.

Hopplandslaget 2021/22:

Thea Minyan Bjørseth (Lensbygda)

Anders Fannemel (Hornindal)

Johann Forfang (Tromsø SK)

Halvor Egner Granerud (Asker)

Robert Johansson (Søre Ål)

Eirin Kvandal (Mosjøen)

Marius Lindvik (Rælingen)

Maren Lundby (Kolbu/KK)

Thomas Aasen Markeng (Lensbygda)

Silje Opseth (Holeværingen)

Anna Odine Strøm (Alta)

Daniel-André Tande (Kongsberg)

Meld deg på vårt nyhetsbrev