#
Halvor Egner Granerud som måtte avbryte VM på grunn av koronasmitte, kan glede seg over å ha vunnet verdencupen sammenlagt! Foto: NTB

Halvor Granerud har vunnet verdenscupen

Skrevet av Geir Owe Fredheim 4. mars 2021

Da er det klart! Halvor Egner Granerud har vunnet verdenscupen i hopp. De ble klart i dag, skriver Norges Skiforbund.

Granerud har vunnet World Cup-kula
Halvor Egner Granerud kunne torsdag slippe tårene løs i Oberstdorf: Asker-hopperen har nemlig vunnet årets World Cup sammenlagt.

- Selvom det har sett veldig sannsynlig ut lenge, så var det fortsatt en veldig gledelig beskjed å få. Da jeg fikk beskjeden begynte jeg umiddelbart å gråte, det har vært noen tunge dager nå, men det å endelig få det bekreftet var utrolig godt!

- Dette var et umulig mål jeg satte meg etter forrige sesong, så da å klare det føles uvirkelig. Jeg føler meg litt som en hoppversjon av Leicester, selvom det er lettere å snu en person enn et helt lag.

- Nå skal jeg nyte denne følelsen i dagene og ukene som kommer, og bruke det å løfte kula i Planica som motivasjon mens jeg kommer meg gjennom sykdommen, sier Halvor Egner Granerud selv.

Han er i isolasjon på hotellrommet i Oberstdorf. Granerud testet nylig positivt for korona. Resten av ski-VM går fløyten for Asker-hopperen.

Nå kan imidlertid sesongens beste herrehopper glede seg over at totalcupen er sikret.

Slik reagerte landslagssjef Alexander Stöckl på beskjeden om at Granerud er året sammenlagtvinner:

- Ordfattig. Det er så fortjent, spesielt når ting har gått som det har i det siste. Halvor er en stor idrettsmann og har skrivet historie. Jeg håper denne bekreftelsen for egen innsats gir han en boost for å bli frisk igjen etter smitte med Covid. Gratulerer Halvor!

Meld deg på vårt nyhetsbrev