#
Salum Kashafali slår sin egen verdensrekord og vinner gull i Paralympics. Foto: Kristin Bentdal Larsen

Gull og ny verdensrekord: – Jeg trodde det ikke før jeg var over målstreken

Skrevet av Kristin Bentdal Larsen 29. august 2021

Salum Kashafali suste inn til gull og slo sin egen verdensrekord i finalen på 100 meter. Dermed sikret han Norges andre gull for dagen.

– Jeg så for meg det skje, men jeg trodde det ikke før jeg var over målstreken, sa Salum Kashafali etter gulløpet.

Da han krysset målstreken, viste klokken 10,43. Dermed forbedret Kashafali sin egen verdensrekord med to hundredeler.

– Det er mange som har vært med på å støtte meg og tro på meg, sier han. – Jeg har hatt høye forventninger til meg selv, men jeg hadde ikke trodd at jeg skulle innfri det før jeg faktisk var i mål.

Stresset litt
Det var lite som tydet på at Kashafali var stresset under løpet, men ifølge hovedpersonen selv kjente han litt på det underveis i løpet.

– Etter 30 meter følte jeg at jeg begynte å stresse litt, så da tenkte jeg at jeg måtte slappe av. Jeg måtte prøve å kontrollere det i mål og se om det holder, i stedet for å rote bort løpet, sier han.

Flyktet fra krig
Kashafali, som er født i Kongo, kom til Norge som kvoteflykting fra en flyktningeleir. Nå er han verdens beste sprinter i sin klasse.

– Jeg har opplevd noe som jeg aldri kunne drømme om. Du går fra å faktisk plukke mat på gaten til å være i verdenstoppen i et av de største idrettsarrangementene i verden, sier en rørt Kashafali etter løpet. – Vi kom oss trygt til Norge. Bare dét er en seier i seg selv. Alt her er bonus i livet mitt akkurat nå.  

Meld deg på vårt nyhetsbrev