#
Aida Dahlen er offisielt bronsevinner i Paralympics. Foto: Kristin Bentdal Larsen

Gledestårene presset på

Skrevet av Kristin Bentdal Larsen 29. august 2021

Bordtennisspiller Aida Husic Dahlen fikk en knalltøff semifinale mot verdensener Jingdian Mao, og tapte tre strake sett. Likevel gikk drømmen om Paralympics-medalje i oppfyllelse i Tokyo.

– Drømmen er medalje, men det blir veldig tøft, sa Aida Dahlen før Paralympics-ilden ble tent.

Og selv om det ble like tøft som hun spådde før lekene, ble drømmen til virkelighet lørdag 28. august, da Dahlen vant bronsemedaljen i Tokyo.

Ville for mye
Dahlen fikk en knallhard motstander i semifinalen ved kinesiske Jingdian Mao. Mao er verdens beste bordtennisspiller, og vant gull i både London 2012 og Rio de Janeiro 2016. I finalen ble stillingen 11-2, 11-3 og 11-5 til kineseren.

– Jeg fikk et lite sjokk over at hun var såpass sterk i går, og da stoppet det opp for min del, forklarer Dahlen. – Jeg ble litt anspent i åpningene og ville litt for mye for fort. Jeg fikk ikke til mitt spill, det var mye jeg skulle gjort annerledes.

– Nå skjer det!
Nå som skuffelsen etter semifinalen har lagt seg, er det en veldig fornøyd Dahlen som mottar bronsen sin i dag.

– Det er utrolig deilig! Da jeg satt og ventet på å gå ut for å få medaljen så kjente jeg kribling i magen. Jeg tenkte: Nå skjer det! sier Dahlen.

Og da hun endelig mottok bronsemedaljen, tok det ikke lang tid før følelsene tok overhånd.

– Med én gang jeg kom opp på pallen så kom gledestårene. Det var så utrolig deilig å få medaljen!

Ikke ferdig i Tokyo
Selv om Dahlen er ferdig med singleturneringen, er hun ikke helt ferdig i Tokyo. Hun skal nemlig også spille lagturnering med Nora Korneliussen.

– Det blir veldig interessant å spille lag. Det er første gang jeg spiller lagturnering i Paralympics, og selv om det kan bli veldig tøft for oss så er det viktig å få denne erfaringen, sier Dahlen.

Det betyr at den nybakte bronsevinneren får en sjanse til å avslutte Paralympics på en god måte.

– Jeg var egentlig veldig glad for at jeg skulle spille flere kamper, for sånn som jeg avsluttet i går er ikke godt nok for meg. Jeg har veldig lyst til å snu det nå som vi starter med lag, og avslutte på en bedre måte, sier Dahlen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev